ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/11/2018 09:20 EET

Κύκλωμα αναβολικών: Έκαναν ντελίβερι σε σπίτια τις ουσίες – Δικογραφία για γνωστό bodybuilder

ΕΛΑΣ

Σε αγώνες bodybuilding έδινε το παρών ο 51χρονος, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης αναβολικών ουσιών σε Αθήνα, Κρήτη, Γιάννενα, Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο.

Πρόκειται έναν από τους πιο γνωστούς bodybuilder της χώρας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης διατηρούσε γραφείο κηδειών και καφετέρια στον Πειραιά και σε πολλές περιπτώσεις  μαζί με τον καφέ οι υπάλληλοί του έκαναν ντελίβερι και αναβολικά. Στο τέλος Οκτωβρίου ο 51χρονος συμμετείχε σε διεθνή αγώνα στην Ιταλία, ενώ μόλις στις 3 Νοεμβρίου έκανε «guest» εμφάνιση στην Κρήτη. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται, σύμφωνα με πληροφορίες, τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

 

ΕΛΑΣ
 

«Εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται 28χρονος, κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος είχε την ευθύνη για τη λειτουργία του « παρασκευαστηρίου» της οργάνωσης. Οι πρώτες ύλες έρχονταν στη χώρα μας από την Κίνα και την Πολωνία. Κατόπιν, το κύκλωμα έφτιαχνε τα αναβολικά με σύγχρονο εξοπλισμό και στη συνέχεια τα πουλούσε σε Αττική, Κρήτη και Γιάννενα. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι γίνονταν εξαγωγές σε Γερμανία, Κύπρο και Πολωνία. Ο 28χρονος ήταν και αυτός bodybuilder και σύχναζε σε γυμναστήρια του Ηρακλείου.

Παράλληλα, υπήρχαν καταστήματα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής στην Αττική, που σε κάποιες περιπτώσεις λειτουργούσαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως «βιτρίνα». Αυτό, ωστόσο, δεν σημάνει, όπως σημειώνουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ότι δεν είχαν και νόμιμη δραστηριότητα.  

 

ΕΛΑΣ

 

Η Οικονομική Αστυνομία συνέλαβε προχθές συνολικά 11 άτομα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 141.639 αναβολικά (δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες), 301 ηρεμιστικά χάπια, 40 ναρκωτικά χάπια, μικρή ποσότητα ναρκωτικών, μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων και 155.000 ευρώ.