Κεντάκι: Συγκρούστηκαν στρατιωτικά ελικόπτερα Blackhawk. Φόβοι για 9 νεκρούς

Συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια «μιας αποστολής ρουτίνας σε εκπαιδευτική πτήση».
via Associated Press

Δύο στρατιωτικά ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα στην επαρχία του Κεντάκι με τις αρχές να εκφράζουν φόβους για αρκετούς νεκρούς. Η σύγκρουση των ελικοπτέρων έγινε στην επαρχία Trigg County, κοντά στην στρατιωτική βάση Fort Campbell.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπέσιαρ, είπε πως τα νέα είναι άσχημα με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για «συντριβή ελικοπτέρων και φόβους για αρκετούς νεκρούς».

Οι τοπικές ειδήσεις αναφέρουν ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στις 21:35 τοπική ώρα και ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί έως και εννέα άνθρωποι.

Ο τοπικός στρατός επιβεβαίωσε ότι στην συντριβή εμπλέκονται τα ελικόπτερα τους. Σε δήλωση στο BBC, εκπρόσωπος της στρατιωτικής βάσης Φορτ Κάμπελ είπε ότι δύο ελικόπτερα τύπου HH60 Blackhawk συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια «μιας αποστολής ρουτίνας σε εκπαιδευτική πτήση».

«Η κατάσταση των μελών του πληρώματος είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή», όπως δήλωσαν.

«Η διοίκηση επικεντρώνεται επί του παρόντος στη φροντίδα των στρατιωτικών και των οικογενειών τους».

Τα εμπλεκόμενα ελικόπτερα ανήκουν στην 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας. Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση και θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες.

Η στρατιωτική βάση Fort Campbell βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την κομητεία Trigg.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα