ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/09/2019 07:35 EEST

Κεντρικός ομιλητής σε πολιτικό φεστιβάλ της Ρώμης ο Τσίπρας

Getty Editorial

Στη Ρώμη βρίσκεται σήμερα και αύριο ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μιλήσει σε πολιτικό φεστιβάλ. Πρόκειται για το φεστιβάλ του Articolo Uno, ενός κόμματος που στηρίζει τη νέα κυβέρνηση Κόντε.

Σημειώνεται ότι στη νέα κυβέρνηση συμμετέχουν το Κίνημα 5 Αστέρων, το Δημοκρατικό Κόμμα και ο πολιτικός συνασπισμός Ελεύθεροι και Ίσοι, που απαρτίζεται από τους σχηματισμούς Articolo Uno και Sinistra Italiana (Ιταλική Αριστερά).

Ο Αλ. Τσίπρας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του, Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με αξιωματούχους από το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα 5 Αστέρων, την Ιταλική Αριστερά και στελέχη που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στις δυνάμεις της παραδοσιακής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας στην Ευρώπη.

Στο φεστιβάλ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σήμερα το βράδυ σε συνεδρία με τίτλο “Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη”. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου προοδευτικού ευρωπαϊκού μετώπου για μια Ε.Ε. που θα δίνει λύσεις στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη: τις κοινωνικές ανισότητες, το έλλειμμα δημοκρατίας, την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, αλλά και την κλιματική κρίση. 

 

Sponsored Post