ΔΙΕΘΝΕΣ
25/04/2018 14:00 EEST | Updated 25/04/2018 14:03 EEST

Κύπρος: Καυγάς στον τηλεοπτικό «αέρα» για τους φόνους

Έντονη αίσθηση έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Κύπρου τα δύο πρόσφατα φονικά στη Λευκωσία, μονοπωλώντας την επικαιρότητα- και αυτό φαίνεται και από τις εντάσεις στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ την Τρίτη το μεσημέρι.

 

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ήταν ο κοινωνιολόγος Δρ. Νίκος Τριμικλινιώτης, ο οποίος, στο πλαίσιο της ανάλυσης για το τι είναι ο «ηθικός  πανικός» που δημιουργήθηκε στην κοινωνία τις τελευταίες μέρες εξαπέλυσε πυρά κατά των ΜΜΕ για τον χειρισμό της όλης υπόθεσης, λέγοντας ότι οι δημοσιογράφοι «κάνουν τον Σέρλοκ Χολμς» προκειμένου να ανακαλύψουν τον ηθικό αυτουργό ή τον ένοχο στο έγκλημα. Υπάρχουν ήδη δραματικά γεγονότα, όπως ανέφερε, και μόνο η περιγραφή των περιστατικών ενέχει δράμα. «Υπάρχει μια ανάγκη για δραματοποίηση», σημείωσε ο κοινωνιολόγος. «Δημιουργήθηκε ηθικός πανικός κι ο διαβολικός κακός», επεσήμανε.

 

 

«Δημιουργείται ο «διαβολικός κακός», που πρέπει όλοι να βρούμε τον υπαίτιο. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε ο δρ. Τριμικλινιώτης, που επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τις υποδείξεις της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης και τους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούνται από τους λειτουργούς των μέσων.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», ο Υπαρχηγός της αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, δήλωσε πως  η αστυνομία έχει απαντήσεις για όλα γύρω από την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, υπογραμμίζοντας ότι η ανακριτική ομάδα έχει ενισχυθεί και η Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. 

Ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας σημείωσε ότι η Αστυνομία «ξέρει πολύ καλά τι κάνει» ενώ κάλεσε το κοινό να δείξει εμπιστοσύνη για τις κινήσεις της.

Κληθείς να σχολιάσει την έντονη φημολογία γύρω από το διπλό φονικό υπογράμμισε ότι «εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη φημολογία, το δεύτερο είναι ότι δεν θα έλεγα ότι ακούμε συνεχώς επικρίσεις. Ακούμε και θετικά και αρνητικά, απαντούμε στην κριτική και απορρίπτουμε την οποιαδήποτε κριτική, γιατί, επαναλαμβάνω, η αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει. Εμπιστευτείτε μας, σας λέω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και κάποια μεμονωμένα περιστατικά και μεμονωμένες επικρίσεις τις αντικρούουμε, αλλά -αντιλαμβάνεστε- δεν μπορούμε να βγούμε ανοιχτά και να απαντήσουμε, γιατί έχουμε απαντήσεις σε όλα».

Για τις πληροφορίες για την ματωμένη πιτζάμα του 15χρονου, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι η αστυνομία δεν πρόκειται να αποκαλύψει στοιχεία ή να κάνει σχόλια επί του θέματος.

 

Sponsored Post