ΔΙΕΘΝΕΣ
07/02/2018 13:45 EET | Updated 07/02/2018 14:08 EET

Κέρδισε 559 εκατ. δολάρια σε λοταρία αλλά αρνείται να τα πάρει αν δεν αλλάξει o νόμος

Μια μέλλουσα πολυεκατομμυριούχος με προβλήματα

Cylonphoto via Getty Images

Στο New Hampshire, μια γυναίκα που είχε αγοράσει λαχνό για πρόσφατη λοταρία κέρδισε το υπέρογκο ποσό των 559εκατ. δολαρίων. Θα έλεγε κανείς πως το πρώτο πράγμα που θα έκανε, θα ήταν να σπεύσει να το διεκδικήσει. 

Ωστόσο η γυναίκα, που όλοι την αποκαλούν Jane Do (όρος που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για τα άτομα η ταυτότητα των οποίων δεν είναι γνωστή), το μόνο που έκανε είναι να στείλει στους υπεύθυνους μια φωτογραφία με τον τυχερό λαχνό, ως απόδειξη πως είναι και η δικαιούχος του ποσού. Η ίδια αρνήθηκε να εμφανιστεί και να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες για την παραλαβή των χρημάτων.

Αυτό καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία, είναι υποχρεωμένη κατά την διεκδίκηση του ποσού να αποκαλύψει και την ταυτότητά της. Κάτι όμως που δεν επιθυμεί και έτσι αποφάσισε να περιμένει και να προβεί σε νομικές ενέργειες προκειμένου να αμφισβητήσει την συγκεκριμένη νομική πρόβλεψη.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία την οποία υπέβαλλε, υπέγραψε κανονικά τον απόκομμα του λαχνού στην πίσω πλευρά αλλά δεν είχε αντιληφθεί όλους τους όρους. Όπως λέει, νόμιζε πως έπρεπε απλά να υπογράψει το απόκομμα με το πλήρες όνομά της, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην σχετική ιστοσελίδα αλλά όχι και πως το ονοματεπώνυμό της και η πόλη που ζει θα ανακοινώνονταν δημόσια.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του New Hampshire Lottery τονίζει πως αν και αντιλαμβάνεται τους ενδοιασμούς της γυναίκας η οποία θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, ο νόμος και οι κανόνες δεν μπορούν να αλλάξουν.

Από την άλλη ο συνήγορος της γυναίκας επιχειρηματολογεί πως η ανάγκη διαφύλαξης της ανωνυμίας της υπερτερεί του δημοσίου συμφέροντος που υπαγορεύει την αποκάλυψη του ονόματός της. Τονίζει δε πως κάτι τέτοιο θα διαταράξει τη ζωή της και τις επαφές της με τους κατοίκους της κοινότητας της, εφόσον όλοι θα γνωρίζουν πως έχει κερδίσει περισσότερα από 500εκατ δολάρια.

Πηγή: All that is interesting