Κυριακάτικο Τραπέζι: Τσιπούρα με καστανό ρύζι και μεσογειακή σαλάτα με ντρέσινγκ μελιού και τσιζκέικ φούρνου με παγωτό

Δύο πολύ νόστιμα πιάτα με την υπογραφή του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Δύο πολύ νόστιμα πιάτα γι′ αυτή την Κυριακή με την υπογραφή του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου στο Κυριακάτικο τραπέζι που στρώνει η HuffPost γι′ αυτή την εβδομάδα.

Και μπορεί το λαδερό να είναι must για το Κυριακάτικο Τραπέζι του καλοκαιριού, το ίδιο ισχύει όμως και για το ψάρι.

Αυτή την φορά μαγειρεύουμε τσιπούρα με καστανό ρύζι που συνοδεύεται από μεσογειακή σαλάτα με ντρέσινγκ μελιού και για γλυκό σερβίρουμε τσίζκεικ φούρνου, του ονείρου, με παγωτό.

Καλή μας όρεξη

Τσιπούρα με καστανό ρύζι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος βρασίματος: 10 λεπτά

Για 2 άτομα

Υλικά

4 φιλέτα τσιπούρας

2 κουταλιές βούτυρο Lurpak

2 κουταλιές ελαιόλαδο

200 γραμμάρια καστανό ρύζι parboiled Agrino 10’

600 γραμμάρια ζωμό λαχανικών

1 κολοκυθάκι

1 καρότο

1 αγγούρι

1 τομάτα ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

120 ml ελαιόλαδο

40 γραμμάρια χυμό λεμόνι

2 κουταλιές μέλι ανθέων Μελίτιμον

1 κουταλιά μουστάρδα πικάντικη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει προσθέτουμε το καστανό ρύζι parboiled.

Όση ώρα βράζει το καστανό ρύζι σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο μαζί με το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ντρέσινγκ.

Με ένα μαντολίνο σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε σε λεπτές φέτες το καρότο, το κολοκύθι και το αγγούρι, τα τοποθετούμε στο μπολ με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κυβάκια την τομάτα, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολ μαζί με μέλι ανθέων.

Σουρώνουμε το καστανό ρύζι, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, το προσθέτουμε στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα φιλέτα τσιπούρας, τοποθετώντας τα πρώτα με την πέτσα προς τα κάτω, για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Γυρνάμε τα φιλέτα τσιπούρας, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλο 1 λεπτό και τα αποσύρουμε από το τηγάνι.

Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα την μεσογειακή σαλάτα με το καστανό ρύζι, από πάνω τα φιλέτα τσιπούρας και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Cheesecake φούρνου με παγωτό

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 65-70 λεπτά

Για 6 άτομα

Υλικά

Για την βάση:

370 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο Lurpak

60 γραμμάρια σκόνη κακάο

400 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά

260 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το τσιζκέικ:

600 γραμμάρια φρέσκο κρέμα τυρί Arla

120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

6 αυγά

Για το σερβίρισμα:

Παγωτό σοκολάτα

Εκτέλεση

Για την βάση τοποθετούμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά να λιώσει.

Στο μπολ ενός μίξερ τοποθετούμε το κακάο μαζί με την ζάχαρη, 4 αυγά και το αλεύρι και τοποθετούμε τον κάδο στο μίξερ.

Με το φτερό χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και μόλις ξεκινήσουν να ομογενοποιούνται τα υλικά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

Σε ένα ταψί 26Ø εκ. τοποθετούμε το αντικολλητικό στρογγυλό φύλλο Sanitas και τοποθετούμε το μείγμα για την βάση.

Για το τσίζκεϊκ, τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ, το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με τα 6 αυγά και την άχνη ζάχαρη.

Τοποθετούμε τον κάδο στο μίξερ και με το σύρμα χτυπάμε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί, πάνω από την σοκολατένια βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160o κελσίου για 65-70 λεπτά.

Όταν το σοκολατένιο τσίζκεϊκ είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το κόβουμε και το σερβίρουμε με το παγωτό σοκολάτα.