ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/01/2020 16:01 EET | Updated 20/01/2020 20:43 EET

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τρεις πρωτοβουλίες κατά της τρομοκρατίας

«Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη σήμανε το τέλος της νεότητάς μου», είπε ο πρωθυπουργός.

Eurokinissi

Τρεις πρωτοβουλίες κατά της τρομοκρατίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός,Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του το μεσημέρι της Δευτέρας στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Η εκδήλωση είχε τίτλο: «Δεν μισούμε, δεν ξεχνάμε, θα νικήσουμε». Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη «σφράγισε» όλους τους ανθρώπους γύρω του και ότι σήμανε το τέλος της νεότητας και της αθωότητάς του. Κατόπιν, τόνισε ότι σε πολιτικό επίπεδο επέλεξε να κινηθεί στα χνάρια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος –όπως είπε ο πρωθυπουργός- «απάντησε στις σφαίρες των λίγων, με την ενότητα των πολλών».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι πολλές φορές η κοινωνία φάνηκε αμήχανη και διστακτική απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας.

Στο τέλος της ομιλίας του ανακοίνωσε τρεις πρωτοβουλίες κατά της τρομοκρατίας. Η πρώτη είναι ότι εντός τριών μηνών θα είναι έτοιμο σχέδιο εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Η δεύτερη είναι η ίδρυση Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας και η τρίτη μία εκστρατεία αποδόμησης των ιδεών υπέρ της τρομοκρατίας. 

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τα θύματα της τρομοκρατίας με παραγωγό και παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. Επίσης, θα λάβουν χώρα ομιλίες με θέματα: «Η εξέλιξη της τρομοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», «Η τρομοκρατία υπό την οπτική των τεχνών και των γραμμάτων», «Ασφάλεια και Ελευθερίες: Οι δημοκρατικοί θεσμοί και η απειλή της τρομοκρατίας». 

«Το είπαμε. Το κάναμε»

«Μία από τις πρώτες προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Αστυνομίας. Σήμερα, υλοποιούμε αυτή τη δέσμευση με 1.500 νέους ειδικούς φρουρούς που πλέον βρίσκονται στους δρόμους. Δίπλα στους πολίτες», ανέφερε αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στην ίδια ανάρτηση, ο Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίζεται σε φωτογραφία με άνδρες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία και το μήνυμα «Σήμερα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας με 1.500 νέους ειδικούς φρουρούς. Το είπαμε. Το κάναμε».