ΔΙΕΘΝΕΣ
10/04/2020 12:12 EEST | Updated 10/04/2020 12:16 EEST

Κυρίως άνθρωποι – Η συγκινητική πρωτοβουλία γιατρών για να κάνουν τους ασθενείς με κορονοϊό να χαμογελάσουν

Τοποθετούν φωτογραφίες τους στις στολές για να φαίνονται τα πρόσωπά που κρύβονται πίσω από την μάσκα.

Για τους ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με τον Covid-19, η παραμονή σε ένα νοσοκομείο είναι επώδυνη. Κι αυτό γιατί εκτός από την μάχη που έχουν να δώσουν με την ασθένεια, έχουν να αντιμετωπίσουν και την μοναξιά τους, αφού από την στιγμή που διακομίζονται στο νοσοκομείο δεν βλέπουν κανέναν δικό τους άνθρωπο.

Οι μόνοι οι οποίοι έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί τους είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, η εικόνα των οποίων είναι πολλές φορές τρομακτική, αφού κατά την διάρκειας της ημέρας είναι αναγκασμένοι να φορούν προστατευτική στολή που δεν αφήνει ούτε το πρόσωπό τους να φανεί.

 

O Ρομπερτίνο Ροντρίγκιεζ, γιατρός στο νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο, αποφάσισε να κάνει κάτι γι’΄αυτό, έτσι ώστε να κάνει τους ασθενείς να νιώσουν καλύτερα.

«Ενα χαλαρό χαμόγελο σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να κάνει την διαφορά. Εχοντας αυτό στο μυαλό μου, μια μέρα αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο τοποθετώντας μια φωτογραφία μου στο ύψος του στήθους στην στολή που φορούσα. Οι ασθενείς θα μπορούσαν να δουν το πρόσωπό μου, να χαμογελάσουν κι αυτοί», αναφέρει.

«Ενα πράγμα που μπορούν να πράξουν οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη είναι να κάνουν τους ασθενείς τους να αισθάνονται άνετα χαμογελώντας τους. Με τις μάσκες όμως δεν είμαστε σε θέση για κάτι τέτοιο», δήλωσε ο ίδιος αμερικάνικη έκδοση της HuffPost

 

 

Ο Ροντρίγκιεζ κοινοποίησε την φωτογραφία με τον ίδιο και άλλους γιατρούς στο facebook και τα σχόλια που συγκεντρώθηκαν ήταν δεκάδες.

«Η πιο γλυκιά κίνηση που έχω δει, είστε οι ήρωες που χρειαζόμαστε, είναι κάτι τόσο απλό που λίγοι θα σκεφτούν να κάνουν πράξη», αναφέρουν μερικές από τις αντιδράσεις.

Την ιδέα του γιατρού υιοθέτησαν κι άλλοι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Οι ασθενείς με κορονοϊό βασανίζονται από πυρετό, βήχα και δύσπνοια και στο μυαλό όλων κυριαρχεί ένα πράγμα: Έχω τον Covid. Μια φωτογραφία τους βοηθά να συνδέσουν ένα πρόσωπο με ένα χαμόγελο και να αλλάξει όλη την ψυχολογία τους», λέει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην HuffPost, η Πέγκι Τζι, μια γιατρός από το Λος Άντζελες.

Μια άλλη γιατρός που εργάζεται στον παιδιατρικό θάλαμο στο Σάο Πάολο, τοποθέτησε στην στολή της εικόνες κινουμένων σχεδίων.

Sponsored Post