ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/08/2018 14:08 EEST | Updated 27/08/2018 14:09 EEST

Κέρκυρα: Τραυματίστηκε σοβαρά κάτοικος της Λευκίμμης σε επεισόδια στο ΧΥΤΑ

Νέα επεισόδια μεταξύ των κατοίκων της Λευκίμμης και της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται από τον Ιούλιο στη περιοχή του ΧΥΤΑ, σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της καθιστικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσε μερίδα κατοίκων έξω από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, μετά την απόρριψη του αιτήματός τους, να μπει μια αντιπροσωπεία τριών ατόμων στον ΧΥΤΑ, μία φωτοβολίδα προκάλεσε την αρχή του «πολέμου», με τους κατοίκους να ρίχνουν φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες και άλλους αυτοσχέδιους μηχανισμούς και τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χημικά.

Από τη σύγκρουση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τραυματίστηκε ένας 32χρονος, από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος έσκασε στο χέρι του με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί στον καρπό και να τραυματιστεί και στο πρόσωπο.

Ο 32χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα και η συλλογή στοιχείων από την αστυνομική διεύθυνση του νησιού.

Να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές, ενώ εξετάζεται το υλικό από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εντόπισε η αστυνομία, σε σημείο των συμβάντων. Επιπλέον, αναμένεται ο σχηματισμός δικογραφίας που θα σταλεί στην Εισαγγελέα Κέρκυρας. 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post