ΔΙΕΘΝΕΣ
02/10/2020 11:14 EEST | Updated 02/10/2020 11:20 EEST

Κίνα: Διάσημη vlogger πυρπολήθηκε από τον πρώην της ενώ έκανε live streaming

Η γυναίκα πέθανε δύο εβδομάδες μετά το συμβάν.

YouTube

Μια διάσημη vlogger στην Κίνα, η οποία ονομάζεται Λαμού, πέθανε αφού την περιέλουσε ο πρώην σύζυγός της με βενζίνη και στη συνέχεια την πυρπόλησε, την ώρα που εκείνη ήταν σε ζωντανή μετάδοση.

Η κοπέλα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και δημοφιλής στο Douyin, την έκδοση του TikTok της Κίνας, στο οποίο την ακολουθούσαν χιλιάδες άνθρωποι.

Η Λαμού πέθανε δύο περίπου εβδομάδες μετά την επίθεση, αφού υπέστη εγκαύματα στο 90% του σώματος της.

Η υπόθεση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, δίνοντας αφορμή να συζητηθεί δημόσια το θέμα σχετικά με τη βία κατά των γυναικών στην Κίνα.

Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η οθόνη του υπολογιστή της μαύρισε αμέσως μετά την έναρξη του live streaming στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην άνδρας της, Tang, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είχε εισβάλει στο σπίτι της εφοδιασμένος με μαχαίρι και βενζίνη.

Από το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της κομητείας Jinchuan ενημέρωσαν πως μετά την επίθεση, η Λαμού διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και στη συνέχεια σε ένα άλλο επαρχιακό νοσοκομείο για να λάβει περαιτέρω θεραπεία.

Η οικογένειά της ζήτησε από τους followers της οικονομική βοήθεια και συγκεντρώθηκαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο γουάν, δηλαδή περίπου 114.280 λίρες, σε ένα 24ωρο.

Παρά τη θεραπεία, η νεαρή vlogger κατέληξε.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν πως ο Tang, με τον οποίο η κοπέλα χώρισε τον Μάιο, είχε κατηγορηθεί και για άλλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Ο γαμπρός του είχε ομολογήσει πως είχε ακούσει τη γυναίκα του «να αναφέρει πως ο Tang χτυπούσε συχνά την αδερφή της».

Από την άνοιξη, ο Tang και η σύζυγός του είχαν πάρει ξεχωριστά την επιμέλεια για κάθε ένα από τα δύο παιδιά τους.

Η οικογένεια της Lamu κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έκανε καμία ενέργεια.

Η αστυνομία είπε ότι ο Tang συνελήφθη στις 14 Σεπτεμβρίου ως ύποπτος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

(Με πληροφορίες από BBC