ΔΙΕΘΝΕΣ
25/09/2021 17:47 EEST

Κίνα: Έντονες αντιδράσεις για το παιδικό πουκάμισο με την φράση «Καλώς ήρθες στην κόλαση»

Και δεν είναι η πρώτη φορά.

WEIBO

Η δημοφιλής κινεζική μάρκα ρούχων JNBY ζήτησε δημόσια συγγνώμη για ένα πουκάμισο για παιδιά που δημιούργησε με τις φράσεις «καλώς ήρθες στην κόλαση» και «άσε με να σε αγγίξω».\

Η JNBY ζήτησε τη συγγνώμη μέσω της εφαρμογής Xiaohongshu που μοιάζει με το Instagram, λέγοντας ότι είχε λάβει παράπονα για «ακατάλληλες στάμπες» στα ρούχα της και λυπόταν γι ’αυτό. Πρόσθεσε ότι η σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας ήταν πάντα η «ελευθερία της φαντασίας» και ότι η αρχική της πρόθεση ήταν να βγάλει «μοναδικές» δημιουργίες.

«Αλλά καταλαβαίνουμε επίσης ότι το πιο σημαντικό είναι να μεταφέρουμε σωστές αξίες στην ζωή», δήλωσε η εταιρεία, λέγοντας ότι αντιμετώπισε το περιστατικό ως μια καλή «προειδοποίηση».  Και συνέχισε λέγοντας ότι, «Στο μέλλον, θα κάνουμε καλύτερα καινοτόμα και δημιουργικά σχεδία με τις σωστές αξίες ζωής».

Η εταιρεία απέσυρε το συγκεκριμένο πουκάμισο, στο οποίο εμφανιζόταν και η φιγούρα του «Ζοφερού Θεριστή» ύστερα από καταγγελία μητέρας που έγινε viral.

Η ίδια εξήγησε μάλιστα πως αγόρασε το ρούχο για τον 4χρονο γιο μη γνωρίζοντας τι σημαίνουν οι λέξεις που αναγράφονταν επάνω.

«Καλώς ήλθατε στην κόλαση. Με συγχωρείτε; Ποιον καλωσορίζετε;», έγραψε η μητέρα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.Έκτοτε, ο κόσμος μοιράστηκε φωτογραφίες άλλων αμφιλεγόμενων ρούχων που παρήγαγε η εταιρεία από το Χονγκ Κονγκ.

Να σημειωθε ότι στο παρελθόν η JNBY ένα μαύρο παλτό με την εικόνα ενός ατόμου που χτυπήθηκε από βέλη, με τις λέξεις, «Ολόκληρος ο τόπος είναι γεμάτος Ινδιάνους. Θα πάρω αυτό το όπλο και θα τα κομματιάσω», να την συνοδεύουν.

JNBY TWITTER/FACEBOOK