ΔΙΕΘΝΕΣ
27/10/2019 08:10 EET

Κίνα: Καφετέρια «μεταμόρφωσε» σκυλιά σε ...πάντα (και εξόργισε τους πάντες)

Ποιος να το πίστευε ότι αυτά δεν είναι πραγματικά πάντα. Τα βαμμένα σκυλιά, εκτός από το να προσελκύουν πελάτες και να γίνονται viral στο διαδίκτυο, έχουν προκαλέσει την οργή των φιλόζωων.

China News Service via Getty Images
Τσεντού, Κίνα. Σκύλος που τον έχουν βάψει ώστε να μοιάζει με πάντα. 

Ο ιδιοκτήτης μιας καφετέριας στην Κίνα είχε την «έμπνευση» να πάρει σκύλους και να τους βάψει, ώστε να μοιάζουν με μωρά πάντα.

Το Cute Pet Games Cafe άνοιξε τον περασμένο μήνα στο Τσεντού, νοτιοδυτικά της Κίνας, και στην αρχή όλοι νόμιζαν πως πρόκειται για πραγματικά πάντα.  

Που να φανταστούν, ότι τα 6 χαριτωμένα ζώα ήταν λευκά σκυλιά, των οποίων τα μάτια, τα αυτιά και τα πόδια είχαν βαφτεί μαύρα!

Το αποτέλεσμα είναι άκρως ρεαλιστικό.

Το βίντεο με τους σκύλους ράτσας Τσόου Τσόου να παίζουν μεταξύ τους και με τους πελάτες του καταστήματος έγινε viral στην Κινέζικη πλατφόρμα Weibo. 

Η καφετέρια προσελκύει πολλούς πελάτες που θέλουν να δουν από κοντά αυτό το μοναδικό θέαμα και να περάσουν την ώρα τους με τα «σκυλιά - πάντα», όπως τα αποκαλούν.

Οποιος θέλει να «μεταμορφώσει» και τον δικό του σκύλο, δεν έχει παρά να το ζητήσει από το κατάστημα και με 1.500 γουάν (190 ευρώ) θα πάρει πίσω... ένα πάντα.  

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας υποστηρίζει ότι οι βαφές έχουν εισαχθεί από την Ιαπωνία και είναι ειδικές ώστε να μην επηρεάζουν καθόλου τα ζώα. 

Ωστόσο, οι φιλόζωοι δεν πείστηκαν και οι αντιδράσεις ήταν έντονες. 

«Καταστρέφεται η γούνα και το δέρμα τους» λέει η κτηνίατρος Λι Ντάιμπινγκ στο τοπικό κανάλι Hongxing News.  

Τα σόσιαλ μίντια πήραν «φωτιά». Πολλοί τόνισαν το αυτονόητο: ότι, όπως η βαφή μαλλιών φθείρει τα μαλλιά και το δέρμα των ανθρώπων, το ίδιο θα κάνει και στα ζώα.

Αλλοι (οι αφελέστεροι) το θεώρησαν απλώς «χαριτωμένο».

Πηγή: Independent 

China News Service via Getty Images
Πελάτισσα της καφετέριας βγάζει φωτογραφία τα σκυλιά - πάντα.