ΔΙΕΘΝΕΣ
10/05/2021 09:40 EEST | Updated 21/05/2021 17:50 EEST

Τρείς λεοπαρδάλεις ξέφυγαν από ζωολογικό κήπο - Το κράτησαν μυστικό για μία εβδομάδα

Σοκ προκαλεί το βίντεο στο οποίο μία εμφανίζεται να έχει μπει σε σπίτι και στην συνέχεια να κατασπαράζει σκύλο που κοιμόταν.

Facebook
Μία από τις δύο λεοπαρδάλεις που κατάφεραν να εντοπίσουν οι αρχές στην πόλη Χάνγκζου. 

Μία λεοπάρδαλη συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερη σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας. 

Μάλιστα σοκ προκαλεί το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να έχει μπει σε σπίτι και στην συνέχεια να κατασπαράζει σκύλο που κοιμόταν.

Κάτοικοι της περιοχής που ζουν κοντά στο Πάρκο για Σαφάρι της Χάνγκζου, ενημέρωσαν τις αρχές πως τρεις λεοπαρδάλεις εθεάθησαν να περιφέρονται στους δρόμους της πόλης.

Και οι τρείς κατάφεραν να βγουν από το πάρκο της Πρωτομαγιά, άγνωστο πως, με τους υπεύθυνους να το κρατάνε μυστικό για μία εβδομάδα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός με τις αρχές σε συνεργασία με ομάδα έρευνας από το Πάρκο της Χάνγκζου να καταφέρνουν να εντοπίζουν τις δύο από αυτές.

 

Το Σάββατο το Πάρκο για Σαφάρι της Χάνγκζου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε συγγνώμη που δεν ειδοποίησε νωρίτερα τον κόσμο προσθέτωντας ότι, «Φοβηθήκαμε πως θα προκαλούσε πανικό», ενώ πίστευαν ότι αφού οι λεοπαρδάλεις είναι μικρές σε ηλικία δεν υπήρχε λόγος να ανησυχήσουν τους κατοίκους της περιοχής. 

Έκτοτε το πάρκο παραμένει κλειστό με τον υπεύθυνο να κρατείται από την αστυνομία.

Το περιστατικό με τις τρεις λεοπαρδάλεις δημιουργεί ανησυχίες για τις συνθήκες ασφάλειας αλλά και διαβίωσης των ζώων, στους ζωολογικούς κήπους της Κίνας. Το 2020, ένας εργαζόμενος στο Πάρκο Άγριας Φύσης στην Σανγκάη έχασε την ζωή του, όταν αρκούδα του επιτέθηκε μπροστά σε επισκέπτες, κατά την διάκρκεια σαφάρι.

Το Πάρκο για Σαφάρι της Χάνγκζου, άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το 2002, ενώ φιλοξενούνται περισσότερα από 200 είδη ζώων.

 

Πηγή: CNN.com