ΔΙΕΘΝΕΣ
15/01/2019 16:59 EET | Updated 15/01/2019 19:08 EET

Κίνα: Εργαζόμενες τιμωρήθηκαν επειδή δεν έπιασαν τους στόχους της εταιρείας

Ωστόσο, η ταπείνωση των εργαζομένων δεν αποτελεί ασυνήθιστο φαινόμενο στη χώρα

Οκτώ γυναίκες γονατίζουν σε επαρχιακό δρόμο της Ανατολικής Κίνας, ενώ τους επιβλέπει ένας άνδρας κρατώντας σημαία επώνυμης εταιρείας της χώρας.

Ο λόγος; Οι οκτώ εργαζόμενες της συγκεκριμένης εταιρίας δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στους ετήσιους στόχους της. Και η τιμωρία τους ήταν να διασχίσουν αρκετά μέτρα μπουσουλώντας.

Ανυποψίαστοι πεζοί έμειναν άναυδοι από την σκηνή με πολλούς να σταματούν για να παρακολουθήσουν το ταπεινωτικό θέαμα. Το βίντεο προέρχεται από αυτόπτη μάρτυρα που το δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, με τους αξιωματικούς να ζητούν από τον επικεφαλής να σταματήσει την τιμωρία.

Ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου υποπτεύονται πως η εταιρεία θέλησε να χρησιμοποιήσει την ποινή για να διαφημιστεί στην πόλη, εξ ου και η μεγάλη σημαία.

Αν και η κινεζική νομοθεσία απαγορεύει στους εργοδότες να τιμωρούν τους εργαζομένους, ενώ τους υποχρεώνει μάλιστα να φέρουν ευθύνη για τυχόν τραυματισμό, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται τέτοια συμβάντα.

Τον περασμένο μήνα σε κομμωτήριο της Κίνας, οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να αυτοχαστουκιστούν 100 φορές, να φάνε καυτερές πιπεριές και να τρέχουν 10 χιλιόμετρα, γιατί οι επιδόσεις τους δεν είχαν ικανοποιήσει τις προσδοκίες της επιχείρησης.

Το Νοέμβριο, σε επιπλοποιείο, οι υπάλληλοι μαστιγώθηκαν με ζώνη, αναγκάστηκαν να πιουν τα ούρα τους και να φάνε έντομα, καθώς δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν τους στόχους που είχα τεθεί από τους ιδιοκτήτες.