ΚΙΝΑΛ: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός

Σφοδρή επίθεση του Κινήματος Αλλαγής κατά εταιρειών δημοσκοπήσεων.
.
.
Eurokinissi

Σκληρή επίθεση κατά δημοσκοπικών εταιρειών εξαπέλυσε το ΚΙΝΑΛ, με αφορμή δημοσκόπησή της όπου εκτός από τα ποσοστά που καταγράφονται για κάθε υποψήφιο για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, διατυπώνεται ότι κατά 65% στο ΚΙΝΑΛ θέλουν κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ.

Καταγγέλλει συγκεκριμένα, πως «εδώ και καιρό συγκεκριμένες δημοσκοπικές εταιρείες -που συνδέονται οικονομικά με κυβερνητικά προγράμματα και προγράμματα οργανισμών- επιχειρούν συστηματικά να παρουσιάσουν το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα τη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη, ως ιδεολογικό και προγραμματικό δορυφορικό σχήμα της ΝΔ. Με υποταγμένο σε αυτήν, στρατηγικό και πολιτικό λόγο».

Η Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζει ότι «το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ ως ιστορικό, πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό ρεύμα, είναι και θα είναι οριοθετημένο απόλυτα απέναντι στη δεξιά», και επικαλείται ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου, μετά την εισήγηση της αείμνηστης προέδρου Φώφης Γεννηματά, στις οποίες όπως αναφέρει «συμπυκνώνονται στο τετράπτυχο πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία, προοδευτική ταυτότητα, πρωταγωνιστικός ρόλος στις εξελίξεις».

Όπως συμπληρώνεται, πως αυτό σημαίνει «ανοιχτό μέτωπο τόσο απέναντι στη ΝΔ, όσο και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ», και υπογραμμίζεται πως «δεν θα γίνουμε ποτέ δεκανίκι κανενός».

Στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής διευκρινίζεται σαφώς ότι «η σημερινή παρέμβαση μας δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις αναφορές δημοσκοπικών εταιρειών στους 6 υποψηφίους για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αναφορές τους στο Κίνημα Αλλαγής, στο ΠΑΣΟΚ και στην ευρύτερη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη».