ΚΙΝ.ΑΛ.: Παράταση μέχρι 21/10 για κατάθεση υποψηφιοτήτων και υπογραφών

Οριστικά οι εκλογές στις 5/12 και στις 12/12 αν χρειαστεί δεύτερος γύρος.
KINAL
KINAL
Eurokinissi

Με μία επιστολή προς την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τον Γραμματέα της ΚΠΕ, Μανώλη Χριστοδουλάκη και τους 6 υποψήφιους για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛ, η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, ως το κεντρικό όργανο για την διοργάνωση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση, ενημερώνει για την απόφαση της μετά από συνεδρίαση να δώσει προθεσμία έως τις 21 Οκτωβρίου, στις 18:00, για την κατάθεση υποψηφιοτήτων και υπογραφών ενόψει των εσωκομματικών εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική προθεσμία έληγε σήμερα 15/10.

Όπως εξηγείται στην επιστολή, καθοριστικός παράγοντας για τη λήψη αυτής της απόφασης ήταν τα νέα δεδομένα μετά την αιφνίδια απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την εκλογική αναμέτρηση εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας της αλλά και την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις εκλογές τριών νέων υποψηφίων.

Θυμίζουμε ότι αρχικά είχαν δηλώσει υποψηφιότητα ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Καστανίδης. Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας όμως της Φώφης Γεννηματά, δήλωσαν υποψήφιοι ο Παύλος Γερουλάνος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Παύλος Χρηστίδης. Και μένει να δούμε αν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα.

Αυτό που επίσης διευκρινίζει η ΕΔΕΚΑΠ είναι ότι δεν αλλάζει η προγραμματισμένη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών, δηλαδή η 5 Δεκεμβρίου, ενώ αν χρειαστεί δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί μία εβδομάδα μετά, στις 12 Δεκεμβρίου.

Ακολουθεί η επιστολή της ΕΔΕΚΑΠ:

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2021

Προς:

την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

τον Γραμματέα της ΚΠΕ, Μανώλη Χριστοδουλάκη

τα μέλη της ΚΠΕ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, ως το κεντρικό όργανο για την διοργάνωση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα έκτακτα πολιτικά δεδομένα που έχουν προκύψει μετά το πρόβλημα υγείας της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, αλλά και την απόσυρση της υποψηφιότητάς της, την γνωστοποίηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τριών νέων υποψηφίων με την ταυτόχρονη υποβολή αιτήματος παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας, όπως και την από 3 Οκτωβρίου απόφαση της ΚΠΕ, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 15 Οκτωβρίου και αποφάσισε τα εξής:

Επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημά μας πρέπει να είναι μία ζωντανή δημοκρατική διαδικασία, ανοιχτή στην κοινωνία και προκειμένου με τα νέα δεδομένα να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την υποψηφιότητά του, αποφασίζουμε την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Καταστατικού του Κινήματος, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ..

Η ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.

Σημειώνουμε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΠΕ, η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο και εφόσον χρειαστεί, η Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο.

Την απόφαση διαβιβάζουμε στην Πρόεδρο του Κινήματος, στο Γραμματέα της ΚΠΕ και στα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Επίσης, την απόφαση κοινοποιούμε σε όλους τους υποψηφίους.

Για την ΕΔΕΚΑΠ,

Ο Πρόεδρος,

Θεόδωρος Καπετανάκης

Popular in the Community