ΠΟΛΙΤΙΚΗ
01/06/2019 19:10 EEST

ΚΙΝΑΛ: Σκηνικό πολέμου με Βενιζέλο και επίθεση από αριστερά

Κεραυνός εν αιθρία η ρήξη Φώφης Γεννηματά και Ευάγγελου Βενιζέλου, παραμονές των εκλογών.

Με μία κίνηση που αιφνιδίασε όλο το πολιτικό σύστημα, η Φώφη Γεννηματά ουσιαστικά έδειξε το δρόμο της εξόδου από τη Χαριλάου Τρικούπη, στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως είπαν στην HuffPost Greece στελέχη του ΚΙΝΑΛ που βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόεδρο, η τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας και ταυτόχρονα η πρόταση στον Ευάγγελο Βενιζέλο να καταλάβει την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου, ήταν μία επιλογή διεύρυνσης του φορέα και ανοίγματος στους προοδευτικούς ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, τώρα δημιουργούνται νέες ελπίδες για να σχηματιστεί η μεγάλη προοδευτική παράταξη. Απαντώντας ουσιαστικά στην σκληρή ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι ”το ΚΙΝΑΛ μετατρέπεται σε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ”, οι συνομιλητές της Φώφης Γεννηματά αποκλείουν κάθε περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίζουν ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι επιθέσεις κατά ΝΔ και κυβέρνησης, καθώς θεωρούν ότι μόνο το ΚΙΝΑΛ μπορεί να αποτελέσει τον βασικό εκφραστή του προοδευτικού χώρου. «Το τσουνάμι αγανάκτησης κατά του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να το πιστωθεί μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αρκέστηκαν να πουν ότι με την στάση του έδειξε ότι αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να μπει επικεφαλής στο Επικρατείας, ενώ απέφυγαν να απαντήσουν σε ερώτηση για το τως μπορεί να αντιδράσουν στελέχη της παράταξης που είναι κοντά στον κ. Βενιζέλο

Πάντως γνώστες του κλίματος της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι με αυτήν της την απόφαση η Φώφη Γεννηματά έβαλε ένα τέλος στην «υπόγεια» κόντρα μεταξύ Παπανδρεϊκών και Βενιζελικών στελεχών, παίρνοντας σαφώς θέση υπέρ των πρώτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση Γεννηματά – Βενιζέλου που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου και που οδήγησε σε «διαζύγιο» τις δύο πλευρές, οι τόνοι ήταν ανεβασμένοι.

Το ερώτημα πλέον που υπάρχει σε όλο τον πολιτικό κόσμο είναι τι θα κάνει από εδώ και πέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενόψει και των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Πάντως με τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης του στην σελίδα του στο Facebook, δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που στα σχόλια τους τον προέτρεπαν να συνεργαστεί με τον Κυριακο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Το βέβαιο είναι ότι θα παραμείνει ενεργός, καθώς όπως ξεκαθάρισε μέσω της δήλωσης του, θα έχει πια τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστεί δυναμικά τις θέσεις του για το μέλλον της χώρας.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost