ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/05/2019 10:03 EEST

Κινηματογραφική ληστεία επιχειρηματία με «δόλωμα» ανήλικη

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν όλοι οι δράστες.

Eurokinissi

Στόχος ενέδρας έπεσε ένας επιχειρηματίας από σπείρα με έδρα τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Η συμμορία παγίδευσε τον επιχειρηματία την ώρα που κινούνταν με το Ι.Χ. αυτοκίνητο του σε δρόμο κοντά στην περιοχή των διυλιστηρίων. 

Ήταν μεσημέρι Πέμπτης και ο ανυποψίαστος επιχειρηματίας σταματά όταν βλέπει μία ανήλικη Ρομά στον δρόμο να εκλιπαρεί για βοήθεια. Αυτή του ζητάει εάν μπορεί να την πάει με το όχημα του κοντά στο σπίτι της, με τον ηλικιωμένο άνδρα να την βάζει στο αυτοκίνητο του και να κατευθύνονται στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Όταν φτάνουν στο σημείο που του έχει υποδείξει, η ανήλικη αρπάζει το κλειδί από τη μηχανή του οχήματος και ξαφνικά εμφανίζονται τρεις άνδρες, οι οποίοι με τη βία ακινητοποιούν τον επιχειρηματία, του αρπάζουν χρήματα, κινητό τηλέφωνο και τιμαλφή που είχε πάνω του, καθώς επίσης και το Ι.Χ. αυτοκίνητο του.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, καταφέρνει μετά από λίγη ώρα να ειδοποιήσει την Άμεση Δράση και ξεκινούν άμεσα αναζητήσεις από την ΕΛ.ΑΣ. Στο σημείο, μεταξύ άλλων σπεύδει τζιπάκι της ΟΠΚΕ, με τον επιχειρηματία να περιγραφεί στους αστυνομικούς τους δράστες και ιδιαίτερα την ανήλικη κοπέλα. Γύρω στις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντοπίζουν και συλλαμβάνουν την ανήλικη, ενώ αυτή τους υποδεικνύει το μέρος -σε ερημική τοποθεσία κοντά στο βουνό- που έχουν κρύψει οι συνεργοί της το όχημα του επιχειρηματία. 

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν και οι άλλοι τρεις δράστες, ενώ εκτιμάται ότι το όχημα ή θα χρησιμοποιούνταν σε εγκληματική ενέργεια ή θα πωλούνταν για ανταλλακτικά.