ΔΙΕΘΝΕΣ
18/01/2020 07:23 EET

Κινέζοι τουρίστες βρέθηκαν νεκροί κοντά σε σημείο που είχε πέσει αεροπλάνο το 1973

Μυστηριώδεις οι συνθήκες θανάτου τους.

GETTY IMAGES

Ο εντοπισμός δύο Κινέζων τουριστών στη νότια Ισλανδία κοντά σε σημείο όπου το 1973 είχε συντριβεί αεροσκάφος εξακολουθεί να προκαλεί προβληματισμό για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν την ζωή τους.

Οι νεαροί, ένας άνδρας και μια γυναίκα γύρω στα είκοσι, εντοπίστηκαν κοντά στο Sólheimasandur, έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες. Στην περιοχή αυτή έχει διατηρηθεί στην θέση του το κουφάρι του αεροσκάφους μετά την πτώση του.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας σχολίασε μιλώντας στο BBC πως η νεκροψία, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της άλλης εβδομάδας, θα αποκαλύψει τα ακριβή αίτια του θανάτου των νεαρών.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι Αρχές δεν μίλησαν για κάποιο σημάδι που να αποδεικνύει εγκληματική ενέργεια ενώ αντίθετα διευκρίνισε πως και οι δύο σοροί είχαν σημάδια υποθερμίας.

Η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι οι αξιωματικοί έσπευσαν στο σημείο, όταν άλλοι τουρίστες εντόπισαν το πτώμα της γυναίκας στο μονοπάτι που οδηγεί στο εγκαταλελειμμένο αεροσκάφος.

Κάποιες ώρες αργότερα, οι Αρχές εντόπισαν και την σορό του νεκρού άνδρα. Το αυτοκίνητο που πιστεύεται πως είχαν νοικιάσει βρέθηκε στο πάρκινγκ της περιοχής.

Η πρεσβεία της Κίνας έχει ήδη ενημερωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το 1973, ένα αμερικανικό στρατιωτικά αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα και προσγειώθηκε ανώμαλα σε παραλία της περιοχής Sólheimasandur.

Ολοι οι επιβάτες του διασώθηκαν. Η άτρακτος του αεροπλάνου παρέμεινε στο σημείο και έκτοτε αποτελεί ατραξιόν για ντόπιους και ξένους.

Ο επικεφαλής της Ισλανδικής Τουριστικής Ομοσπονδίας σχολίασε πως όλοι οι τουριστικοί παράγοντες της χώρας προειδοποίησαν τους επισκέπτες για τις άσχημες καιρικές συνθήκες των ημερών, οι οποίες πιθανότατα είναι και η αιτία του θανάτου των νεαρών Κινέζων.

Το δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου αναφέρει πως το αεροπλάνο βρίσκεται σε σχετικά μεγάλη απόσταση από το πάρκινγκ του αξιοθέατου, ενώ στο σημείο υπάρχει πινακίδα που προειδοποιεί πως περιπατητές που δεν περπατούν γρήγορα, πιθανότατα χρειαστούν και δύο ώρες για να φτάσουν στο αεροπλάνο και ως εκ τούτου άλλες δύο ώρες για να επιστρέψουν.

Και παρόλο που υπάρχει λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια για την διαδρομή αυτή, είναι ακριβό και γι′ αυτό πολλοί τουρίστες καταλήγουν στην επιλογή της πεζοπορίας.