Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν θέλαμε να εξαφανιστούμε»

Τι είπαν πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα στους αστυνομικούς όταν εντπόπισαν 347.000 ευρώ στο σπίτι του Κολωνού.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Παρόντες κατά την έρευνα στο σπίτι της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό ήταν ο Πατήρ Αντώνιος και η σύζυγός του, χωρίς -όπως αναφέρουν πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ- να φέρουν την οποιαδήποτε αντίρρηση, όταν κατάλαβαν πως τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας θα προχωρήσουν σε έλεγχο.

Αντίθετα, έμειναν σε μία άκρη και άφησαν τους αστυνομικούς να κάνουν την έρευνά τους.

Κατά τη διάρκεια τής έρευνας αυτής, εντόπισαν κρυμμένα 347.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα και χρυσές λίρες, τον αριθμό και την αξία των οποίων δεν διευκρινίζουν οι αρχές.

Ο Πατήρ Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα δεν υπέδειξαν στους αστυνομικούς πού ήταν τα χρήματα και οι λίρες, αλλά εκείνοι μόνοι τους τα εντόπισαν, διευκρίζουν πηγές από την ΕΛ.ΑΣ συμπληρώνοντας ότι, όταν βρέθηκαν τα χρήματα, το ζευγάρι είπε «Δεν είχαμε σκοπό να εξαφανιστούμε».

Εκτός από τα μετρητά και τις λίρες, που βρέθηκαν στον Κολωνό, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί 300.000 ευρώ σε τρεις προσωπικούς λογαριασμούς, που ανήκουν στον Πατέρα Αντώνιο, τη σύζυγο και τη μητέρα του, ενώ αναμένονται τα αντίγραφα των κινήσεων των λογαριασμών από τις τράπεζες, ένα στοιχείο το οποίο θεωρούν ιδιαίτερα ενδιαφέρον οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Η έρευνα στον Βόλο

Καμία ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι αυτήν την ώρα από τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, τα οποία έχουν αναλάβει να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο αποκαλούμενο «κλουβί» της τοπικής δομής της Κιβωτού, αλλά και να πάρουν κατάθεση από πέντε ανήλικους φιλοξενούμενους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες, ότι ο χώρος χρησιμοποιείται για την τιμωρία των παιδιών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Εισαγγελέας που διέταξε την προκαταρκτική έρευνα ζήτησε να παρίσταται στις ενέργειες και τα στελέχη της Ασφάλειας περιμένουν από εκείνον να ορίσει την ημέρα και την ώρα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα