Κιβωτός του Κόσμου: Ώρα απαντήσεων για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης, τρέχουν οι έλεγχοι για τα οικονομικά

Νέα δήλωση του πατέρα Αντώνιου που αρνείται τις κατηγορίες.
|
.
.
Eurokinissi

Με το «σαφάρι» των οικονομικών ελέγχων στην Οργάνωση Κιβωτός του Κόσμου να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να δηλώνει χαρακτηριστικά πως το πόρισμα που πραγματοποιείται από την Οικονομική Αστυνομία θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στις εισαγγελικές Αρχές όπως έγραψε το dikastiko.gr, το βλέμμα στρέφεται στις καταγγελίες των κακοποιήσεων που βίωσαν τα παιδιά.

Τώρα, κυρίαρχο μέλημα των Αρχών, που ερευνούν την υπόθεση είναι να διακριβώσουν κατά πόσο στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, πέραν όλων των άλλων βασανιστηρίων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων λαμβάνουν καταθέσεις υπό άκρα μυστικότητα. Μέχρι στιγμής στον φάκελο της εισαγγελικής έρευνας, όπως αναφέρει το ertnews.gr εκτός από την κατάθεση του 19χρονου που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την Κιβωτό, βρίσκονται και καταθέσεις από πρόσωπα κλειδιά, οι οποίες μιλούν για τρεις ακόμα περιπτώσεις ανηλίκων που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά.

Οι αρχές προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά να μιλήσουν, ενώ οι Εισαγγελείς πριν συντάξουν οποιοδήποτε κατηγορητήριο, αναμένουν αν θα προκύψει άλλη επίσημη κατάθεση θύματος.

Ωστόσο, όπως αναφέρει και το protothema.gr πρόκειται για παιδιά που φέρονται να διστάζουν σε αυτή τη φάση των ερευνών να μιλήσουν και να ξετυλίξουν το κουβάρι του εφιάλτη που ενδεχομένως βίωναν, βοηθώντας έτσι τις Αρχές να αποδώσουν ευθύνες. Οι λόγοι γι’ αυτή τους τη διστακτικότητα είναι πολλοί και ευνόητοι. Βρίσκονται, εξάλλου, σε σχέση εξάρτησης με την «Κιβωτό» είτε τα ίδια είτε οι οικογένειές τους.

Γίνεται επίσης λόγος για απειλές που δέχονται τα παιδιά για να μην μιλήσουν, ενώ κάποιοι τοποθετούν στο «κάδρο» του εκφοβισμού και επικεφαλής της Οργάνωσης στοχοποιώντας τον πατέρα Αντώνιο.

Κιβωτός του Κόσμου: Διαψεύδει τις καταγγελίες – «Κακή κατασκευή σεναρίων»

Ο ίδιος πάντως σε μία νέα – την τρίτη κατά σειρά – δημόσια παρέμβασή του διέψευσε όσα καταγγέλλονται για την Κιβωτό και σε βάρος του, όπως έγραψε το dikastiko.gr

Μετά την πρώτη “εμφάνιση” του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας στις 23/11/2022, όπου είχαν δηλώσει ότι “βλέπουν” θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα πίσω από τις καταγγελίες, και την δεύτερη δήλωση που έγινε χθες Παρασκευή σύμφωνα με την οποία “Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο “φως”, νέα τρίτη δήλωση του ιερέα έφερε στο φως ο Alpha.

Όπως μεταφέρει σε άτομα του κύκλου του όλα αυτά που ακούγονται σε βάρος εκείνου, της πρεσβυτέρας και της δομής είναι ψέματα, ενώ τον περιβάλλον του χρησιμοποιεί τρεις λέξεις για να χαρακτηρίσει την υπόθεση: «κακή κατασκευή σεναρίων».

Τα άτομα που συνομιλούν με τον κατηγορούμενο ιερέα, υποστηρίζουν ότι προτού ακόμη καταπέσει ένα σενάριο, υπάρχει ένα καινούριο που θα καταρριφθεί την επόμενη ημέρα. Ίσως αυτό, δε, να σχετίζεται και με τις «εκπλήξεις» για τις οποίες έχει προϊδεάσει ο πατήρ Αντώνιος.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, όλα είναι ψέματα. «Ο χρόνος θα δείξει και ο κόσμος θα καταλάβει. Θα δουν όλοι ότι δεν υπάρχει τίποτα» αφήνουν να διαρρεύσει.

Ο ιερέας επιμένει στη θέση του ότι οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και οικονομικές ατασθαλίες θα πέσουν στο κενό καθώς πρόκειται για κατασκευασμένη ιστορία. «Είναι όλα ψέματα. Δεν έχω κάνει κάτι. Ο,τι έκανα στη ζωή μου καλύτερα είναι να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, τα οποία είναι όλο το έργο μου στην Εκκλησία».

Κ. Μητσοτάκης: Ασφαλή τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»

Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται». Όπως ανέφερε και έγραψε το dikastiko.gr υπήρχαν αρκετά δεδομένα χωρίς να προκαταβάλλεται η λειτουργία της Δικαιοσύνης για να αναληφθεί δράση άμεσα και να αλλάξει η διοίκηση.

«Πρώτο μέλημα είναι τα παιδιά να είναι ασφαλή και είναι ασφαλή τα παιδιά» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός. Επεσήμανε ότι το καλύτερο για τα παιδιά είναι να φεύγουν από τις δομές και να πηγαίνουν σε κάποια οικογένεια είτε με υιοθεσία είτε με αναδοχή και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση. «Και πρέπει να πω ότι αυτή ήταν πολιτική και της προηγούμενης κυβέρνησης», πρόσθεσε. Τόνισε επίσης ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο νέο ΔΣ της Κιβωτού.

Οι καταγγελίες για καθυστέρηση των Αρχών

Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπήρξε καθυστέρηση στη διερεύνηση των καταγγελιών καθώς για περισσότερους από δύο μήνες ήταν γνωστές και αφορούσαν σεξουαλικές κακοποιήσεις και εξευτελιστικές τιμωρίες στην Κιβωτό του Κόσμου.

Όπως αποκάλυψε το megatv οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σωματική κακοποίηση είχαν σταλεί από τον περασμένο Αύγουστο αρχικά στο Συνήγορο του Πολίτη και στη συνέχεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Εισαγγελία Αθηνών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι δικαστικές αρχές είχαν ενημερώσει την αστυνομία για την υπόθεση αυτή, ωστόσο όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου αποκαλύφθηκαν αρκετές εβδομάδες αργότερα διότι η αστυνομία είχε εστιάσει το ενδιαφέρον της στην υπόθεση των Σεπολίων.

Ωστόσο, όπως απάντησε η ΕΛΑΣ «την 3 Σεπτεμβρίου 2022, διαβιβάσθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθούν καταγγελίες που είχαν υποβληθεί στον Συνήγορο του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, προέβη στις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι μάρτυρες ώστε να προσέλθουν για κατάθεση και το προανακριτικό υλικό, υποβλήθηκε την 18 Νοέμβριου 2022, στην παραγγέλουσα Αρχή».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα