ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/03/2020 17:45 EET | Updated 20/03/2020 18:59 EET

Κλείνουν πάρκα και άλση στην Αθήνα- αίτημα της Περιφέρειας να κλείσει η πρόσβαση στον Υμηττό

Κλείνουν Πεδίον του Άρεως, Άλσος Φινόπουλου και Αττικό Άλσος.

Eurokinissi
.

Στο κλείσιμο των πάρκων και αλσών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή του Πεδίου του Άρεως, του Άλσους Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να περιορίσει τη συνάθροιση κοινού ως πρόσθετο μέτρο προφύλαξης κατά της μετάδοσης του ιού, με εντολή του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη προς τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Δημόπουλο.

Παράλληλα ζητήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρμόδιους δημάρχους όπως προβεί στο κλείσιμο των εισόδων πρόσβασης στον Υμηττό.

Σε κάθε περίπτωση, έχει ζητηθεί από τον Περιφερειάρχη να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση υπαλλήλων και εργαζομένων στους συγκεκριμένους χώρους.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, στα 495 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, μετά τον εντοπισμό 31 νέων. Εξ αυτών, 84 είναι από απροσδιόριστη πηγή, 90 νοσηλεύονται και 20 είναι διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας 72 χρόνια. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν σημειωθεί στην Αττική. Εξιτήριο έχουν πάρει 19 άτομα, ενώ οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 9.