ΔΙΕΘΝΕΣ
30/11/2018 08:42 EET | Updated 30/11/2018 14:40 EET

Κωδικός έκτακτης ανάγκης 7600 για το αεροσκάφος που μετέφερε τη Μέρκελ

Βέβαια αυτή, δεν ήταν η πρώτη φορά που το Αirbus Α340-30 “Konrad Adenauer” παρουσιάζει πρόβλημα

JOERG BLANK via Getty Images

Απούσα είναι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ από την τελετή έναρξης της συνόδου της G20 στην Αργεντινή, μετά την αναγκαστική προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους στην Κολωνία.

Το Airbus A340-300 που χρησιμοποιείται για τα επίσημα ταξίδια των κυβερνητικών αντιπροσωπειών έκανε αναστροφή μετά από λίγη ώρα πτήσης και ενώ πετούσε πάνω από την Ολλανδία εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου ’Αμυνας Γενς Φλόσντορφ παρουσιάστηκε βλάβη στον ηλεκτρονικό διανομέα, η οποία προκάλεσε και πρόβλημα στην λειτουργία του ασυρμάτου.

Όπως τόνισε μάλιστα κατ′ επανάληψη δεν υπάρχει καμία ένδειξη για σαμποτάζ ή εγκληματική ενέργεια ενώ και νωρίτερα οι γερμανικές αρχές είχαν διαψεύσει σχετικές αναφορές σε μερίδα των ΜΜΕ. 

Σε βλάβη στον ηλεκτρονικό διανομέα, η οποία προκάλεσε και το πρόβλημα στην λειτουργία του ασυρμάτου, οφείλεται η αναγκαστική προσγείωση στην Κολωνία του αεροσκάφους που μετέφερε χθες την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ και τον Αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς από το Βερολίνο στο Μπουένος ‘Αιρες για την Σύνοδο της G20, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου ’Αμυνας Γενς Φλόσντορφ. Ο ίδιος τόνισε κατ΄επανάληψη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για σαμποτάζ ή εγκληματική ενέργεια.

Κωδικός έκτακτης ανάγκης 7600

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Die Welt o κυβερνήτης εξέπεμψε τον κωδικό έκτακτης ανάγκης 7600, ο οποίος αναφέρει ότι τα συστήματα επικοινωνίας ήταν εκτός λειτουργίας.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους επιβάτες του περί τις 20:30 (21:30 ώρα Ελλάδας) ότι θα έστρεφε το Έρμπας προς την Κολονία λέγοντάς τους, σύμφωνα με πληροφορίες: «Μην έχετε καμιά ανησυχία, θα προσγειωθούμε με απόλυτη ασφάλεια στην Κολονία».

Ο πιλότος επέλεξε να κατευθυνθεί στην Κολονία διότι εκεί βρίσκεται η βάση του και το μόνο αεροσκάφος αντικατάστασης. Η προσγείωση ήταν δύσκολη και απότομη, καθώς το αεροσκάφος είχε ακόμη στις δεξαμενές πολύ μεγάλη ποσότητα καυσίμων, και οι χειριστές χρειάστηκε, πολύ περισσότερο από ό,τι συνήθως, να καταφύγουν στα φρένα του.

 

H αμαρτωλή ιστορία του Αirbus Α340-30 “Konrad Adenauer”

Για δέκα χρόνια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα τη Die Welt, το Airbus Α340-30 της Lufthansa μετέφερε επιβάτες και πριν από δύο χρόνια μετατράπηκε σε κυβερνητικό αεροσκάφος.

Όμως, το αεροσκάφος Longbus με τον κωδικό 16 + 01 “Konrad Adenauer” προκαλεί πάντα βλάβες.

Στα μέσα Οκτωβρίου ο ομοσπονδιακός υπουργός οικονομικών Ολαφ Σολτς δεν μπορουσε να επιστρέψει από συνάντηση του ΔΝΤ στο Μπαλί, γιατι τρωκτικά είχαν καταφαει τα ηλεκτρικά καλώδια του αεροσκάφους.

Τώρα ο κυβερνήτης του κυβερνητικού αεροσκάφους έστειλε τον κωδικό 7600 -έναν από τους τέσσερις ειδικούς αναγνωριστικούς κωδικούς που μπορούν να μεταδοθούν μέσω αναμεταδότη, δηλαδή με ραδιοσήμα, από το πλήρωμα του πιλοτηρίου έως τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Για παράδειγμα, ο κωδικός 7500 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναφέρει αεροπειρατεία αεροσκάφους χωρίς να το αναφέρει συγκεκριμένα στην ραδιοφωνική συχνότητα . Ο κώδικας 7600 απο τοAirbus, περιγράφεται συχνά από τους πιλότους ως “76 - χρειάζομαι ραδιόφωνο μου” ή “76 - δεν ακούω τίποτα”. Έτσι είναι μια κλήση για βοήθεια από το πιλοτήριο ότι δεν υπάρχει καμία ασφαλής επαφή με την αεροπορική εταιρεία.

Αυτοί οι κωδικοί έκτακτης ανάγκης εμφανίζονται επίσης σε ορισμένες πλατφόρμες Διαδικτύου που επιτρέπουν στα αεροπλάνα να ακολουθούν τη διαδρομή τους. Ως εκ τούτου, το σήμα έκτακτης ανάγκης παρατηρήθηκε γρήγορα περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση από το Βερολίνο.

Πηγές: Die Welt, Reuters, DPA, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Post