ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/05/2017 11:58 EEST | Updated 02/05/2017 13:47 EEST

Προφυλακιστέος ο 61χρονος που φέρεται ότι σκότωσε την 6χρονη κόρη του

Eurokinissi

Στην φυλακή οδηγείται ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, μετά την απολογία που έδωσε στην ανακρίτρια για τον θάνατο της εξάχρονης κόρης του την περασμένη εβδομάδα, στο σπίτι τους στην Αγία Βαρβάρα.

Ο συνταξιούχος, που είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού, φέρεται να επικαλέστηκε ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας, ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ δεν παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο για πολύ ώρα. Ο συνταξιούχος αστυνομικός παρέδωσε στην δικαστική λειτουργό υπόμνημα με τις θέσεις του, στο οποίο μεταξύ άλλων φέρεται να επικαλείται κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό που είχε συμβεί και, όπως υποστηρίζει, επέδρασε επιβαρυντικά στην από χρόνια άσχημη ψυχολογική του κατάσταση.

«Ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση χώρο-χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου την ώρα που αυτή κλωτσούσε…ήταν εκτός συνειδητότητός μου 100%. Ο πανικός μου εκ των υστέρων λειτούργησε σαν ντόμινο σε μια σειρά αντιδράσεων» φέρεται να υποστηρίζει, ο 61χρονος ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που υπέβαλλε η δικαστική λειτουργός.

Ερ: Ο θάνατος της κόρης σας επήλθε με την πίεση του κεφαλιού της πάνω στο στήθος σας, όπως είχατε καταθέσει στην αστυνομία;

Απ: Δεν απαντάω.

Ερ: Κλείσατε το πρόσωπο της κόρης σας με το χέρι σας;

Απ: Δεν απαντάω.

Ερ: Όση ώρα σφίγγατε το θύμα προσπάθησε να φύγει και σας γρατζούνισε;

Απ: Δεν απαντάω.

Ερ: Προσπαθήσατε να την βοηθήσετε;

Απ: Δεν απαντάω.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός, που ζήτησε και πάλι από την δικαστική λειτουργό την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αρνήθηκε επίσης να της απαντήσει αν και τι είδους προβλήματα ύπνου έχει, ενώ στο υπόμνημα που παρέδωσε φέρεται να υποστηρίζει ότι από το 2012 έως σήμερα έχει επισκεφθεί πολλές φορές «τα κεντρικά ιατρεία της υπηρεσίας μας» καθώς «τα προβλήματα από την κατάθλιψη γίνονταν πιο έντονα προϊόντος του χρόνου».

Αιτιολογεί δε την άρνηση του στην διαδικασία ερωταπαντήσεων, επικαλούμενος το πένθος του λόγω «αποτροπιαστικών γεγονότων που έχουν λάβει χώρα» αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται υπό την επήρεια ισχυρών φαρμάκων και δεν έχει νηφαλιότητα.

Στο υπόμνημά του, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι ως παιδί έπεσε θύμα κακοποίησης και συμπληρώνει: «Ουδέποτε αποκάλυψα το δυσβάσταχτο αυτό μυστικό μου μέχρι σήμερα σε οποιονδήποτε, με ό,τι φοβερές συνέπειες αυτό συνεπάγεται. Ουδέποτε είχα, όχι ειδική ψυχολογική υποστήριξη για το θέμα αυτό, αλλά ούτε από οικογενειακό ή στενό μου φιλικό μου περιβάλλον έτυχα κάποιας ευεργετικής συμπαράστασης».

Αποδίδει επίσης «το ξεκίνημα της περιόδου καταθλίψεων» στον χωρισμό του με την πρώτη του σύζυγο, με την οποία έχει δύο ενήλικα παιδιά, ενώ προσθέτει ότι τα τελευταία χρόνια αισθάνεται ότι τον υποτιμούν και τον απαξιώνουν «τα πρόσωπα που αποκαλούνται στενό οικογενειακό περιβάλλον, παρ’ ότι θεωρώ να έχω συνεισφέρει πάντα γενναιόδωρα προς αυτά».

Μάλιστα, όπως αναφέρει προς την ανακρίτρια: «Σκεφτείτε ότι ακόμα και τώρα στη ΓΑΔΑ, με επισκέφθηκε η τωρινή σύζυγός μου, μου ζήτησε τις πιστωτικές μου κάρτες και τα PIN και εντελώς καλοπροαίρετα της τα παρείχα, προκειμένου, όπως αποκαλύφθηκε την επομένη, με αυτά να πληρώσει τον δικηγόρο, που σήμερα μαθαίνω ότι εμφανίζεται στα κανάλια και χωρίς να έχει λάβει επίσημα αντίγραφα της δικογραφίας με στιγματίζει (τι εύκολος στόχος όταν είμαι πεσμένος κάτω!!) δηλώνοντας εμφατικά πόσο ψεύτικες είναι οι αιτιάσεις μου περί καταθλίψεώς μου».

Ενώπιον της ανακρίτριας δήλωσε σήμερα, Τρίτη, δια του συνηγόρου της, παράσταση πολιτικής Αγωγής, η μητέρα της 6χρονης. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Σπύρο Δημητρίου, η σύζυγος του κατηγορούμενου είναι οργισμένη με την πράξη του, ενώ φαίνεται να απορρίπτει τον ισχυρισμό του περί σοβαρών ψυχικών προβλημάτων. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, η μητέρα της εξάχρονης Στέλλας θεωρεί πως η μεθοδικότητα που καταδεικνύουν οι κινήσεις του συζύγου της μετά το τραγικό συμβάν, επιτρέπουν το συμπέρασμα πως το έγκλημα είχε σχεδιαστεί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)