ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/03/2016 03:38 EET | Updated 08/03/2016 04:36 EET

Πένθος στην εκκλησία: Στον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο Παπαρούπα ανήκει η σορός που βρέθηκε στα Γλυκά Νερά

Στον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο Παπαρούπα, τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά, φέρεται, σύμφωνα με αστυνομικούς και πυροσβέστες, να ανήκει η σορός του άτυχου άνδρα που το μεσημέρι βρέθηκε νεκρός με εκτεταμένα εγκαύματα, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε χώρο εφαπτόμενο του ναού.

Η σορός του Αρχιμανδρίτη εντοπίστηκε λίγο πριν τις 15:00, μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει σε έναν χώρο 30 τετραγωνικών μέτρων δίπλα από την εκκλησία. Οι 15 πυροσβέστες με τα πέντε υδροφόρα οχήματα κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά και λίγο αργότερα να εντοπίσουν τη σορό του άνδρα δίπλα από μία θερμάστρα, από την οποία δεν αποκλείεται να προκλήθηκε η φωτιά. Οι πυροσβέστες εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ιερέας να ζαλίστηκε να έπεσε πάνω στο θερμαντικό μέσο με αποτέλεσμα να αρπάξουν φωτιά τα ιερατικά άμφια, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.

Έξω από την εκκλησία εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 67χρονου Αρχιμανδρίτη, ο οποίος δεν είχε βρεθεί από συγγενείς του, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό. Έως αργά το απόγευμα γινόταν προσπάθεια ταυτοποίησης της σορού του άνδρα που είχε υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα καθιστώντας δύσκολη την αναγνώρισή του. Δεν αποκλείστηκε η περίπτωση ταυτοποίησης με τη μέθοδο DNA, αν δεν υπάρξει άλλο στοιχείο αναγνώρισης. Σημειώνεται ότι ο 67χρονος Αρχιμανδρίτης εκτελούσε χρέη Σχολάρχου-Διευθυντή του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Αθηνών.