ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/04/2015 13:16 EEST | Updated 02/04/2015 13:17 EEST

Εκδικάστηκε η αγωγή Δούρου κατά Ντινόπουλου για τα περί συμβούλου του Τσοχατζόπουλου

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Συζητήθηκε ενώπιον του Πρωτοδικείου η αγωγή που έχει καταθέσει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου με αφορμή δηλώσεις του τον Μάρτιο του 2014, ότι η ενάγουσα είχε διατελέσει σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου επί θητείας του στο υπουργείο Άμυνας.

Με την προσφυγή της, η κ. Δούρου αξιώνει από τον πρώην υπουργό αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που, όπως υποστηρίζει, υπέστη από προσβλητικές για την προσωπικότητά της και συκοφαντικές δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο εναγόμενος είχε υποστηρίξει σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή, ότι η κ. Δούρου είχε διατελέσει σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ είχε αναφερθεί και σε «παραφυάδες» του ΠΑΣΟΚ που έχουν παρεισφρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Η νυν περιφερειάρχης με παρέμβασή της στην εκπομπή, είχε διευκρινίσει ότι ουδέποτε υπήρξε σύμβουλος του πρώην υπουργού και ότι εργάστηκε με δελτίο παροχής υπηρεσιών στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.

Η εκδίκαση της αγωγής προχώρησε σήμερα, Πέμπτη, αφού προηγήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου προσπάθεια συμβιβασμού των δύο αντιδίκων η οποία δεν ευοδώθηκε.

Στο δικαστήριο, κατέθεσε από την πλευρά τής ενάγουσας ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η κ. Δούρου είχε εργαστεί το 2000 στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων και τόνισε πως «η Ρένα δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. Είναι ψευδή και αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος, τα σχόλια του ήταν βαθύτατα προσβλητικά». Ο μάρτυρας εκτίμησε επίσης πως όσα ισχυρίστηκε στην επίμαχη εκπομπή ο κ. Ντινόπουλος παρόλο που δεν είπε ότι η περιφερειάρχης εμπλέκεται σε «μίζες», άφηναν στον τηλεθεατή αίσθηση πως η κ. Δούρου σχετίζεται με τα εξοπλιστικά.

Από την πλευρά του, ο Σπυρίδων Χρυσοφώτης, δικηγόρος και μάρτυρας του πρώην υπουργού, τόνισε ότι η εν λόγω υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο και επισήμανε στην κατάθεσή του, πως ο Αργ. Ντινόπουλος «δεν είπε ποτέ ότι η κ. Δούρου είναι σύμβουλος του Άκη».

Η κ. Δούρου ρωτήθηκε από τον πρόεδρο μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων, να διευκρινίσει πώς έγινε η πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων και απάντησε ότι: «Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη... Δούλευα, με άλλους ερευνητές, για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα».

Ο εναγόμενος πρώην υπουργός προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφία στην οποία, όπως είπε ο κ. Ντινόπουλος, απεικονίζεται «η κυρία Δούρου, σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού».

Η κ. Δούρου έχει δηλώσει πως εφόσον της επιδικαστεί χρηματική αποζημίωση θα διαθέσει το ποσό στις δομές αλληλεγγύης της περιφέρειας.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του το επόμενο διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ