ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/05/2016 16:42 EEST | Updated 05/05/2016 18:20 EEST

Γενική απεργία Παρασκευή - Σάββατο κατά ασφαλιστικού - φορολογικού. Ποιοί απεργούν, παραλύουν οι συγκοινωνίες

SOOC

Σε γενική απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου. Στην απεργία συμμετέχουν και άλλοι κλάδοι ενώ χωρίς πλοία, μετρό, τρόλεϊ, λεωφορεία, τραμ, τρένα και προαστιακό μένει η χώρα για τις επόμενες ημέρες λόγω της απεργίας.

Το νομοσχέδιο προγραμματίζεται να ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό κήρυξαν απεργία για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έως και τις μεσάνυχτα της Κυριακής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια από τα μεσάνυχτα της Πέμπτη (5/5/2016) έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8/5/2016. Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου».

Χωρίς τραμ θα μείνει επίσης η Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ σε 48ωρη απεργία προχωρούν τις ίδιες ημέρες και οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και λεωφορεία. Οι εργαζόμενοι στα παραπάνω μέσα μεταφοράς έχουν επίσης αποφασίσει στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν και τα λιμάνια για τέσσερις ημέρες λόγω της τετραήμερης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΝΟ. Η απεργία έχει κηρυχθεί από Παρασκευή 6 Μαΐου στις 6.00 το πρωί έως στις 6.00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου.

Επίσης τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου.

Θεσσαλονίκη

Σαρανταοχτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο» και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν για αύριο, Παρασκευή, στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.