ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/09/2015 11:35 EEST | Updated 19/09/2015 11:38 EEST

Συλλήψεις μεγαλεμπόρων ναρκωτικών. Πάνω από 2.500.000 ευρώ η αξία των ναρκωτικών που κατάσχεσε η ΕΛ.ΑΣ

Ελληνική Αστυνομία

Ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ η αξία των ναρκωτικών που κατάσχεσε η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης καθώς και κοκαΐνης και ηρωίνης.

Οι συλλήψεις έγιναν την Πέμπτη και συνελήφθησαν στη Βούλα, τρία μέλη της οργάνωσης, δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 34 και 48 ετών και ένας 59χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ενώ αναζητείται και τέταρτο μέλος της οργάνωσης, υπήκοος Αλβανίας.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο στο πλαίσιο δράσεων για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων εισαγωγής στην Ελληνική Επικράτεια μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, αλλά και για τη σύλληψη μεγαλεμπόρων ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία έπειτα από ανάλυση και διασταύρωση πληροφοριών και αφού δημιουργήθηκε ατομικό προφίλ εντοπίσθηκε ο 34χρονος υπήκοος Αλβανίας και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία χαρακτηρίζει τους συνεργάτες του 34χρονου ως υψηλού επιπέδου εμπόρους ναρκωτικών.

Έτσι έπειτα από έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, οι αρχές κατάσχεσαν 282 κιλά και 995 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 41 κιλά και 510 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ) και ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων μελών της οργάνωσης.

Sponsored Post