ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/01/2016 11:27 EET | Updated 18/01/2016 11:27 EET

Ο ναυτικός Κοκκίνης που βρέθηκε σε καταψύκτη στην Καλλιθέα πέθανε από ασφυξία. Ο δολοφόνος του έκλεισε το στόμα με πετσέτα

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με ένα μαξιλάρι ή μία πετσέτα έκλεισε το στόμα και τη μύτη του ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη το άτομο που τον δολοφόνησε και στη συνέχεια τον τοποθέτησε σε καταψύκτη μέσα σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα.

Αυτό προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε σήμερα. Ο θάνατός του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού προήλθε από ασφυξία ύστερα από το κλείσιμο των αεροφόρων οδών του θύματος. Αυτό σημαίνει ότι ο δράστης άρπαξε τον Βασίλη Κοκκίνη και του έκλεισε τη μύτη και το στόμα με ύφασμα, το οποίο βρέθηκε παγωμένο στο πρόσωπό του. Ο ιατροδικαστής εντόπισε, επίσης, ίχνη πάλης. Το πτώμα έφερε τραύματα –όχι θανατηφόρα- στο πρόσωπο και στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Τα χτυπήματα αυτά προήλθαν από κάποιο βαρύ αντικείμενο και έγιναν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πριν ο δράστης τον δέσει χειροπόδαρα και του φιμώσει το στόμα.

Αυτό που δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί από την ιατροδικαστική εξέταση της κυρίας Σουλτάνας Μαριανού είναι το κατά πόσο ο θάνατός του προήλθε μέσα στον καταψύκτη ή έξω από αυτόν. Για το λόγο αυτό αναμένεται να γίνουν και άλλες εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Κοκκίνης βρέθηκε νεκρός πριν από περίπου μία εβδομάδα μέσα σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην οδό Ευαγγελίστριας στην Καλλιθέα. Το σπίτι ανήκε στη Βουλγάρα πρώην σύζυγό του, η οποία εξαφανίστηκε μαζί με το παιδί τους. Η Αστυνομία τη θεωρεί ύποπτη για το φόνο και συνεργάζεται με τις βουλγαρικές Αρχές για τον εντοπισμό της.