ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/10/2017 12:31 EEST | Updated 08/10/2017 12:32 EEST

Η περιουσία του καρδιολόγου το κίνητρο του Βούλγαρου και της συζύγου του θύματος;

Eurokinissi/photo αρχείου

Το σενάριο η απόκτηση της περιουσίας του 62χρονου καρδιολόγου από τη Σητεία να ήταν το κίνητρο του 37χρονου Βούλγαρου, ενδεχομένως και της 38χρονης συζύγου του θύματος, που κατηγορούνται για την υπόθεση, εξετάζουν οι Αρχές.

Ο Βούλγαρος “έκαψε” στην κατάθεσή του την 38χρονη, καθώς ανέφερε ότι είχε εγκρίνει το σχέδιο δολοφονίας του συζύγου της.Ο ισχυρισμός του Βούλγαρου μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί από την έρευνα.

Ο δράστης, ο οποίος είναι αστυνομικός στη γειτονική χώρα, διατηρούσε αρκετά χρόνια ερωτική σχέση με την επίσης βουλγαρικής καταγωγής σύζυγο του καρδιολόγου. Ο Βούλγαρος ταξίδεψε από την πατρίδα του στην Κρήτη με σκοπό να δολοφονήσει τον 62χρονο, ενδεχομένως για να μπορέσει στη συνέχεια να ζήσει με τη σύζυγο του θύματος, η οποία θα κληρονομούσε και την περιουσία του καρδιολόγου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο δολοφόνος γνώριζε το δρομολόγιο του γιατρού προς το χωριό Μακρύ Γυαλό εκεί που είχε ιατρείο και πήγαινε κάθε Σαββατοκύριακο. Σε ένα σημείο του δρόμου είχε στήσει την ενέδρα του. Οι Αρχές εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο η σύζυγος του καρδιολόγου να ήταν το πρόσωπο που παρείχε όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα του καρδιολόγου.

Η τύχη, ωστόσο, δεν ήταν με το μέρος του δράστη, καθώς υπήρξε μάρτυρας-κλειδί που έδωσε στην Αστυνομία σημαντικές πληροφορίες. Και αυτό γιατί ο κυνηγός, αυτόπτης μάρτυρας, είδε με τα μάτια του τη δολοφονία. Έτσι, έχοντας στα χέρια τους τη μαρτυρία του κυνηγού οι αστυνομικοί της Ασφάλεια πίεσαν ασφυκτικά το δράστη μέχρι που ομολόγησε.

Το χρονικό

Το αμάξι του γιατρού «γαζώθηκε» από σφαίρες κυνηγετικού όπλου. Μία σφαίρα πέτυχε τον γιατρό στο κεφάλι και στάθηκε για εκείνον μοιραία. Το θύμα έκανε προσπάθεια να βγει από το αυτοκίνητο αλλά ο δράστης του έδωσε τη χαριστική βολή.

Το έγκλημα σημειώθηκε στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου και ενώ ο άτυχος γιατρός ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γιαλό, όπου επίσης διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.