ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/06/2016 15:47 EEST | Updated 08/06/2016 16:21 EEST

Προφυλακιστέα η 26χρονη για την εμπλοκή της στη δολοφονία του ναυτικού που βρέθηκε ένα χρόνο μετά μέσα σε καταψύκτη

EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 26χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία, μετά την απολογία της ενώπιον της 11ης τακτικής ανακρίτριας για την εμπλοκή της στην δολοφονία του 63χρονου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση του, σε καταψύκτη στο σπίτι της συζύγου του στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα τον συνήγορο της, η νεαρή κατηγορούμενη διαφοροποιήθηκε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού σε σχέση με όσα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν.

Έτσι, ενώ στην προανακριτική της κατάθεση υποστήριξε πως βρισκόταν στο διαμέρισμα της 49χρονης ομοεθνούς της πρώην συζύγου του θύματος την ημέρα της δολοφονίας, κρατώντας το παιδί τους στο μπαλκόνι, ενώπιον της ανακρίτριας σήμερα αρνήθηκε την παρουσία της στον τόπο του εγκλήματος.

Η κατηγορουμένη υποστήριξε σήμερα πως δεν έχει δει ποτέ το αγοράκι της 49χρονης και του θύματος, και ζήτησε από την ανακρίτρια να εξεταστεί το παιδί από ψυχολόγο προκειμένου να επιβεβαιώσει πως δεν την γνωρίζει. Η 26χρονη ισχυρίστηκε ότι «ποτέ δεν είπα αυτά που γράφτηκαν στην ΓΑΔΑ». Φέρεται επίσης να υποστήριξε, πως δεν έδωσε προσοχή σε όσα έγραφαν οι αστυνομικοί, γιατί εκείνη την ημέρα ήταν πάρα πολύ κουρασμένη.

Υπενθυμίζεται πως ως δράστης της άγριας δολοφονίας, καταζητείται η πρώην σύζυγος του ναυτικού που βρίσκεται στην Βουλγαρία και ένας φίλος της 26χρονης από την Ρουμανία που επίσης καταζητείται. Συμμετοχή επίσης είχε, σύμφωνα με την δικογραφία και άλλος ένας ομοεθνής των δύο γυναικών, κρατούμενος των φυλακών Νιγρίτας, που του αποδίδεται υπόθαλψη εγκληματία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)