Πώς στήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, η μυστική επιχείρηση «Μαρτίνης»

Πώς στήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, η μυστική επιχείρηση «Μαρτίνης»
eurokinissi

Έντονους φόβους ότι μπορεί ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, να διαφύγει την τελευταία στιγμή στο εξωτερικό είχαν οι δικαστικές και αστυνομικές Αρχές.

Για το λόγο αυτό η Αστυνομία έστησε μυστική επιχείρηση για τη σύλληψή του, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της διαρροής της πληροφορίας για το εκδοθέν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, οι οποίοι ερευνούσαν την υπόθεση τρία χρόνια, είχαν φθάσει το τελευταίο διάστημα στο τελικό στάδιο των ερευνών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φοβήθηκαν την διαρροή της έκδοσης των ενταλμάτων σύλληψης, το ένα εκ των οποίων αφορούσε στην σύζυγό του Μαρτίνη.

Έτσι, αποφασίστηκε τα εντάλματα να παραδοθούν «χέρι με χέρι» στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας υποστράτηγο Μανώλη Πλουμή, σε χρόνο που δεν υπήρχαν αδιάκριτα βλέμματα και που στο χώρο παράδοσης βρίσκονταν αποκλειστικά πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης των Εισαγγελέων.

Από το βράδυ της Δευτέρας κλιμάκιο πέντε αστυνομικών απέκλεισε όλες τις εισόδους και εξόδους της πολυτελούς κατοικίας του στην Κηφισιά, ενώ το ίδιο έγινε στο εξοχικό του στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με έκθεση δικαστικού λειτουργού, δεδομένου του κύκλου γνωριμιών του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν», θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις τους για να συσκοτίσει ή επιβραδύνει τις έρευνες των δικαστικών Αρχών. Κατά συνέπεια επειδή προέκυπτε πιθανότητα φυγής τους διατάχθηκε η σύλληψή τους.

Το κλιμάκιο των αστυνομικών που βρισκόταν στο σπίτι της Κηφισιάς διαπίστωσε ότι ο 75χρονος και η σύζυγός του ήταν στο εσωτερικό του και περίμεναν το πρωί της Τρίτης προκειμένου να εκτελέσουν τα εντάλματα σύλληψης. Σε έρευνα που έγινε στο εξοχικό σπίτι στην Ραφήνα εντοπίστηκαν τραπεζικά βιβλιάρια, παραστατικά τραπεζικών λογαριασμών, ιδιόχειρες σημειώσεις και στοιχεία για δραστηριότητα εξωχώριων εταιρειών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση ξεκινά το 1998 όταν ο Ανδρέας Μαρτίνης φέρεται –σύμφωνα με το κατηγορητήριο- να κατεύθυνε με δόλιο τρόπο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου να αναλάβει το έργο προμήθειας νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νοσοκομείου σε συγκεκριμένη εταιρεία, παρότι η σύμβαση ήταν υπερκοστολογημένη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι 2 εκατομμύρια δολάρια κατέληξαν σε εξωχώρια εταιρεία της Λιβερίας, τα οποία «ξεπλύθηκαν» και κατέληξαν στο ζεύγος, τα οποία χρησιμοποίησε για την αγορά κτιρίων στο όνομα της συζύγου του.

Δημοφιλή