ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/06/2017 16:10 EEST | Updated 12/06/2017 16:10 EEST

Ελεύθερος τελικά ο 23χρονος που φέρεται να πυροβολούσε άσκοπα στο Μενίδι

Eurokinissi

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο 23χρονος Ρομά που συνελήφθη με την κατηγορία ότι πυροβολούσε άσκοπα την ημέρα που έχασε ο 11χρονος από το Μενίδι την ζωή του στο προαύλιο του σχολείου του. ο δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 40 μηνών φυλάκισης που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές. Νωρίτερα ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας, είχε αποσύρει το αίτημα εξαίρεσης κατά της προέδρου του δικαστηρίου. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, λίγο πριν την ολοκλήρωση της απόφασης και αφού το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η ποινή του δεν είναι ούτε εφέσιμη ούτε εξαγοράσιμη ο συνήγορος του Γιάννης Γλύκας, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διαδικασία χωρίς να κηρυχθεί το πέρας και πλέον αναμένεται διαφορετική σύνθεση από δικαστές, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα. Εφόσον απορριφθεί το αίτημα, τότε το δικαστήριο θα αποφανθεί αν θα δοθεί ανασταλτικό στην έφεση στον 23χρονο για την προσεχή τριετία, σε αντίθετη περίπτωση ο κατηγορούμενος θα πάει στη φυλακή.

Ο συνήγορος του πάντως έκανε λόγω για «παραγγελία εξόντωσης», καθώς ο εντολέας του ομολόγησε την πράξη του, αλλά, όπως είπε, υπάρχει τεταμένο κλίμα λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην περιοχή και εξέφρασε την συμπαράστασή του στην οικογένεια του 11χρονου που έχασε τη ζωή του από σφαίρα που ρίχθηκε στον αέρα.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ομολόγησε ότι πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι, από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε το 11χρονο αγόρι.