ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/09/2016 05:22 EEST | Updated 21/09/2016 07:39 EEST

Βίντεο ντοκουμέντο με την πτώση του ελικοπτέρου στη Χαλκιδική

Τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου Απάτσι κατέγραψε ένας ιδιώτης την Τρίτη που έτυχε να βρίσκεται στον κόλπο Ορφανού ανατολικά της Χαλκιδικής, όπου και συνέβη το ατύχημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χειριστές του στρατιωτικού ελικοπτέρου που συμμετείχε στη στρατιωτική άσκηση «ΣΑΡΙΣΑ» κατάφεραν και βγήκαν μόνοι τους στη στεριά και δεν απαιτήθηκε η συνδρομή των λιμενικών.

Το ελικόπτερο ανασύρθηκε και τώρα διερευνώνται τα αίτια του ατυχήματος ενώ το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό που θέλει να υπήρξε μηχανική βλάβη και να μην υπάρχει ανθρώπινο λάθος.

Τους χειριστές διέσωσαν μέλη των Ειδικών Δυνάμεων που βρίσκονταν κοντά στην ακτή και έσπευσαν στο σημείο. Όπως έγινε γνωστό, σε βοήθεια έσπευσε και συνταγματάρχης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ενώ οι χειριστές του ελικοπτέρου είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο Απάτσι. Ιδιαίτερα επεισοδιακή ήταν η διάσωση του ταγματάρχη κυβερνήτη, καθώς στους πνεύμονές του είχε μπει νερό, ενώ ο συγκυβερνήτης (με το βαθμό του υπολοχαγού) μπόρεσε να βγει από το ελικόπτερο, αν και τραυματισμένος. Ήταν αυτός ο οποίος είπε στους άνδρες που είχαν σπεύσει προς διάσωση πώς να ανοίξουν την πόρτα για να βγάλουν τον κυβερνήτη.