ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/01/2016 02:56 EET | Updated 27/01/2016 03:02 EET

Τα νέα στοιχεία για τον συζυγοκτόνο Λέσι Κλωντ: Τα 3.500 ευρώ, το γεμάτο σακίδιο και το μυστικό τηλεφώνημα

eurokinissi

Στοιχεία που δείχνουν ότι ο Λέσι Κλωντ Τζέημς είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συζύγου του Λέλας Μαυρομάτη στην Ορμύλια Χαλκιδικής συγκεντρώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

«Ο Λέσι είχε στην κατοχή του περίπου 3.500 ευρώ τη στιγμή της σύλληψης. Δεν πας στο σπίτι της πρώην γυναίκας σου με τόσα χρήματα στην τσέπη αν δεν έχεις σχεδιάσει κάτι», δηλώνουν αρμόδιοι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση. Στο σακίδιο πλάτης είχε και κάποια τρόφιμα, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη δείγμα του σχεδιασμού του.

Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με κάποιες άλλες ενδείξεις, οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο Λέσι ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για το έγκλημα αλλά και για την φυγή του στην Αλβανία.

Το σχέδιό του... χάλασε όταν ένας φίλος του στην Αλβανία δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για την αποστολή μέσου προκειμένου να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ένας ταξιτζής που γνώριζε είχε άλλη «κούρσα» και δεν μπορούσε να τον... εξυπηρετήσει.

Παράλληλα οι αστυνομικοί κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκλείσουν την διαφυγή του από τον νομό Χαλκιδικής, όπως διαπιστώνεται από το αποτέλεσμα και τη δική του κατάθεση.

Ο συζυγοκτόνος κρατείται μόνος του σε απομακρυσμένο κελί έως ότου απολογηθεί στον Ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να μιλήσει με συγκεκριμένο δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη, για να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος, ο οποίος φαίνεται να είχε υπερασπιστεί τον συζυγοκτόνο σε παλαιότερες υποθέσεις, που είχε κατηγορηθεί για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών και αλλοδαπών, αλλά και στην υπόθεση διαζυγίου του, αυτή τη φορά αρνήθηκε να παραστεί ως συνήγορος υπεράσπισης. Το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει δικηγόρο που θα τον αναλάβει.

 Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έρχονται σε επαφή μαζί του, ο κατηγορούμενος δεν έχει ζητήσει κάτι, δεν θέλησε ούτε ο ίδιος, ούτε και οι γονείς του στην Αλβανία, να επικοινωνήσουν.

Το μόνο που φαίνεται να ξεστόμισε σήμερα όταν ρωτήθηκε για τον Φοίβο ήταν:

«Πάντα είχα αδυναμία στον Φοίβο. Γι αυτό μετά το έγκλημα πήρα αυτόν και όχι τον Ιάσονα. Ο μικρότερος θα μου δημιουργούσε και λιγότερα προβλήματα στην διαφυγή».