ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/03/2017 03:30 EET | Updated 15/03/2017 06:30 EET

Έκρηξη στο βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη

Eurokinissi

Στόχος εμπρηστών με γκαζάκια έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης βιβλιοπωλείο στην Κηφισιά. Το κατάστημα ανήκει στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη. Άγνωστος τηλεφώνησε στις 2.20 στην ιστοσελίδα zougla.gr και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της ΝΔ στη Λεωφόρο Κηφισίας 263 επισημαίνοντας ότι δεν ήταν φάρσα.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 3.00 και λίγη ώρα αργότερα έγινε έρευνα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι βρέθηκαν τρία γκαζάκια που είχαν εκραγεί και πέντε τα οποία δεν είχαν εκραγεί.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στην πρόσοψη του βιβλιοπωλείου.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού περισυλλέγησαν από το ΤΕΕΜ και μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Έκρηξη μηχανισμού στο βιβλιοπωλείο του 'Αδωνι... από Enikos_gr

Καταδίκη από ΝΔ

Tην έντονη καταδίκη της για την επίθεση εκφράζει, με ανακοίνωσή της η ΝΔ: «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας 'Αδωνι Γεωργιάδη. Ας ξέρουν οι γνωστοί άγνωστοι ότι οι απόπειρες εκφοβισμού της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών θα πέσουν στο κενό».