ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/10/2015 11:03 EET | Updated 29/10/2015 11:03 EET

Ποινική δίωξη σε Σαββαΐδου για την υπόθεση του προστίμου των 78 εκατ. ευρώ σε εταιρία

eurokinissi

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην τέως Γ.Γ.Δ.Ε. Κατερίνα Σαββαΐδου.

Η δίωξη, που γίνεται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, αφορά την υπόθεση προστίμου ύψους 78 εκατ. ευρώ σε εταιρία. Το πρόστιμο παραμένει ανείσπρακτο μετά από απόφαση της κ. Σαββαΐδου να επανεξετασθεί.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η εταιρία η οποία χαρακτήρισε ως συκοφαντικά και ψευδή τα δημοσιεύματα, ενώ υπογράμμισε ότι ο επανέλεγχος δεν συνιστά ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρίας.

Πρόκειται για την δεύτερη ποινική δίωξη που ασκείται μέσα σε λίγες μέρες στην μέχρι πρότινος ΓΓΔΕ. Η πρώτη ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κ. Σαββαΐδου έδωσε, στις 12 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, χρονικό περιθώριο ενός έτους σε τηλεοπτικά κανάλια προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου μήνα.

Με την απόφαση της 12ης Ιανουαρίου, απόφαση που δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο ΦΕΚ, η κ. Σαββαίδου όρισε ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί μέχρι την 20η Ιανουαρίου για τα έσοδα του προηγούμενου έτους.

Sponsored Post