ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/06/2016 06:30 EEST | Updated 07/06/2016 06:30 EEST

Γυναίκα-αράχνη: Πλήρωσε 15.000 ευρώ σε Ρουμάνο εκτελεστή, έβαλε το πτώμα σε κατάψυξη κερδίζοντας χρόνο

Eurokinissi

Πληρωμένο εκτελεστή, ο οποίος ανέλαβε να δολοφονήσει τον 63χρονο ναυτικό Βασίλη Κοκκίνη, προσέλαβε η 49χρονη Αλεξάνδροβα, πρώην σύζυγος του θύματος και οργανωτής του σχεδίου εξόντωσης του.

Το «συμβόλαιο θανάτου», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κόστισε 15.000 ευρώ. Ο εκτελεστής είναι ένας 29χρονος Ρουμάνος -καταζητούμενος πλέον από τις Αρχές- τον οποίο αρχικά προσέγγισε μία 26χρονη Βουλγάρα, φίλη της Αλεξάνδροβα. Εντυπωσιακό είναι ότι για τη διαμεσολάβηση αυτή η 26χρονη ζήτησε και πήρε από την 49χρονη 3.000 ευρώ. Το ίδιο ποσό πληρώθηκε και ένας 32χρονος Βούλγαρος για να βοηθήσει στη μεταφορά του πτώματος και την αποθήκευσή του μέσα σε καταψύκτη σε διαμέρισμα της 49χρονης στην Καλλιθέα.

Η Αλεξάνδροβα, όπως λένε αρμόδιες αστυνομικές πηγές, είχε ως στόχο να πάρει τα περίπου 250.000 ευρώ που υπήρχαν σε κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού.

Η γυναίκα-«αράχνη» για μεγάλο διάστημα πριν τη δολοφονία αναζητούσε εκτελεστές. Αρχικά εκμυστηρεύτηκε την πρόθεσή της στην 26χρονη συμπατριώτισσα της. Εκείνη βρήκε τον 29χρονο Ρουμάνο, που ήταν ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Εκείνος με τη σειρά του βρήκε δύο άγνωστους ακόμη συμπατριώτες του, προκειμένου να τον βοηθήσουν στην διάπραξή της και να πάρουν μερίδιο από την αμοιβή του. Όταν όλα ήταν έτοιμα, η Αλεξάντροβα έστησε την παγίδα θανάτου με δόλωμα δήθεν ασθένεια του 14χρονου παιδιού τους, όπως και την θέληση του συνταξιούχου ναυτικού να πάρει μαζί το παιδί του σε εορταστικό γεύμα με φίλους του.

Στις αρχές Ιανουαρίου 2016 ο 63χρονος πήγε στο διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας στην Καλλιθέα. Εκεί τον περίμενε, η πρώην σύζυγός του, η φίλη της και οι τρεις δολοφόνοι. Μόλις μπήκε στο διαμέρισμα δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι. Στη συνέχεια, τον έδεσαν χειροπόδαρα και ενδεχομένως τον ανάγκασαν να πιει αλκοολούχο ποτό στο οποίο είχαν ρίξει αγχολυτικά-υπνωτικά σκευάσματα. Το θύμα λιποθύμησε και έπειτα κάλυψαν το κεφάλι του με πανί που τύλιξαν με μονωτική ταινία. Ο θάνατος ήταν ασφυκτικός αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν επήλθε πριν ή μετά την τοποθέτησή του στον καταψύκτη.

Οι δράστες πήγαν στο σπίτι του ναυτικού αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα. Το νεκρό σώμα του άτυχου άνδρα παρέμεινε για ένα 24ωρο στο σπίτι. Την επόμενη μέρα η 49χρονη αγόρασε έναν καταψύκτη, τον μετέφερε στο σπίτι με την βοήθεια του 32χρονου Βούλγαρου και έβαλαν το θύμα στο εσωτερικό του.

Από εκείνη τη στιγμή οι δράστες διέφυγαν στο εξωτερικό, εκτός της 26χρονης, που έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα στην αναζήτηση των δολοφόνων. Ο 32χρονος Βούλγαρος είναι έγκλειστος στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών κατηγορούμενος για κλοπές.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν εντοπίσει στο διαμέρισμα αποτυπώματα του 29χρονου Ρουμάνου, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως και του 32χρονου Βούλγαρου. Αναζητούσαν τον ενδιάμεσο κρίκο και τον βρήκαν στο πρόσωπο της 26χρονης Βουλγάρας. «Πίστευαν ότι αν φύγουν από την Ελλάδα δεν θα συλληφθούν, γι αυτό χρησιμοποίησαν τον καταψύκτη, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο για τη διαφυγή τους», αναφέρουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης προκειμένου να συλληφθούν οι καταζητούμενοι που εμπλέκονται στη δολοφονία.