ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/10/2016 06:40 EEST | Updated 10/10/2016 06:41 EEST

Αστυνομικοί που παρίσταναν του συλλέκτες... έδωσαν 700.000 ευρώ για το χρυσό στεφάνι

Eurokinissi

Έναντι 1.000.000 ευρώ πουλούσαν το χρυσό στεφάνι ελληνιστικής περιόδου οι αρχαιοκάπηλοι που συνελήφθησαν από την Αστυνομία στα Ιωάννινα.

Οι αστυνομικοί που εμφανίστηκαν ως πελάτες άρχισαν τα παζάρια στα μέλη του κυκλώματος σε καφετέρια της οδού Δωδώνης στην πόλη των Ιωαννίνων. Η τιμή έκλεισε περίπου στα 700.000 ευρώ και κατά την καταβολή των χρημάτων έγινε οι συλλήψεις.

Οι αρχαιοκάπηλοι αναζητούσαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αγοραστές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η πληροφορία έφθασε αρχικά στα γραφεία του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη και στη συνέχεια στους αξιωματικούς του τμήματος Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής.

Σε Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή έγιναν τρεις συλλήψεις ατόμων, ηλικίας 90, 65 και 60 χρόνων, ενώ εκτός από το χρυσό στεφάνι της Ελληνιστικής Περιόδου βρέθηκαν και κάποιες εκκλησιαστικές εικόνες, οι οποίες εξετάζονται από αρχαιολόγους για να διαπιστωθεί αν εμπίπτουν στις διατάξεις του αρχαιολογικού νόμου. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό συνεργών και άλλων αρχαίων αντικειμένων. Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις.

Sponsored Post