ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/09/2016 12:58 EEST | Updated 30/09/2016 13:01 EEST

Ανεβάζει τους τόνους ο Ιερώνυμος: «Όσοι τα έβαλαν στο παρελθόν με την Ορθοδοξία έχασαν»

POOL New / Reuters
Leader of the Greek church Archbishop Ieronimos (C) attends the swearing-in ceremony of newly elected President Prokopis Pavlopoulos (not pictured) at the parliament in Athens March 13, 2015. REUTERS/Aris Messinis/Pool (GREECE - Tags: POLITICS RELIGION)

«Πρέπει να αγαπάμε την Πατρίδα και την Ορθοδοξία. Είναι μερικοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα και θέλουν να κάνουν αφελληνισμό και κάποιοι που δεν αγαπάνε την Εκκλησία και θέλουν αποχριστιανισμό», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος απευθυνόμενος σε μαθητές από την Ορεστιάδα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα και οι οποίοι τον επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί στην Αρχιεπισκοπή.

«Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία δεν πωλούνται. Είναι δικά μας. Μας ανήκουν και θα τα κρατήσουμε», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος για να προσθέσει πως «ό,τι παραλάβαμε από τους πατέρες μας είμαστε υποχρεωμένοι να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, είτε είναι από την πατρίδα είτε από την Ορθοδοξία. Να ξέρετε, από την Ιστορία, ότι όσοι τα έβαλαν με τους δύο αυτούς θεσμούς έχασαν».

Σε άλλο σημείο του λόγου του, υπογράμμισε ότι είναι κρίσιμα τα χρόνια και ότι μας ζηλεύουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος κατά την επίσκεψή του στην Ορεστιάδα τον περασμένο Απρίλιο είχε επισκεφθεί το 2ο Γυμνάσιο και είχε προσκαλέσει τους μαθητές να επισκεφθούν την Αθήνα. Όπερ και εγένετο.

Από χθες, περίπου 100 μαθητές της β’ και γ’ τάξεως του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδος φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα, όπου θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και σε ιστορικές ιερές μονές.

Σήμερα την Παρασκευή το πρωί επισκέφθηκαν τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να του εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για την φιλοξενία και να λάβουν την ευχή του.

Τη φιλοξενία, τη σίτιση και τις επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και στις ιερές μονές των μαθητών έχει αναλάβει το Κέντρο Παιδείας Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Διαβάστε ακόμη:

Με νέα επιστολή προς τον Νίκο Φίλη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξηγεί «πού ήταν η εκκλησία στη χούντα»