ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/03/2015 18:55 EET | Updated 05/03/2015 06:32 EET

Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Ποιοι αντιστράτηγοι φεύγουν, ποιοι μένουν

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα διεξάγονται οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, οι οποίες γίνονται φέτος στη σκιά της υπόθεσης της διαταγής που εξέδωσε ο υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας και ανεκλήθη από τον κ. Γιάννη Πανούση.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα ο κ. Νίτσας «καρατομήθηκε» και αποτελεί παρελθόν από το Σώμα, καθώς αποστρατεύτηκε. Χθες, έγινε γνωστό ότι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτρης Τσακνάκης παραμένει στη θέση του.

Αναλυτικότερα, το το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων που συνεδρίασε σήμερα το πρωί εκρινε τους είκοσι ένα (21) Υποστράτηγους της Ελληνικής Αστυνομίας (20 Γενικών Καθηκόντων και 1 Ειδικών Καθηκόντων-Υγειονομικό) και αποφάσισε τα εξής:

Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

1. ΣΟΦΙΟ Δημήτριο

2. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κωνσταντίνο

Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

1. Διαμαντόπουλο Ιωάννη

2. Καραϊτση Γεώργιο

3. Γεωργατζή Δημήτριο

4. Ανδρικόπουλο Αριστείδη

5. Καραμαλάκη Μιχαήλ

Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω δεκατέσσερις (14) Υποστράτηγους Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων, εκ των οποίων ο ένας (1) Υποστράτηγος Ειδικών Καθηκόντων – Υγειονομικός, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:

1. ΧΟΝΔΡΟ Βάϊο

2. ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ Γεώργιο

3. ΤΖΟΪΤΗ Αλκιβιάδη

4. ΝΙΤΣΑ Γεώργιο

5. ΤΣΟΥΚΝΑΔΗ Ιωακείμ

6. ΠΑΖΑΡΛΗ Αθηναγόρα

7. ΑΛΕΙΦΕΡΗ Παναγιώτη

8. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο

9. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ Κωνσταντίνο

10. ΖΑΓΚΑ Δημήτριο

11. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ Βασίλειο

12. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αθανάσιο

13. ΣΟΥΓΛΙΕΡΗ Γεώργιο

14. ΖΑΦΕΙΡΗ Πλάτωνα – Υγειονομικό (όριο ηλικίας)

Από τη στιγμή που παρέμεινε Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο αντιστράτηγος κ. Δημήτρης Τσακνάκης, συνεδρίασε το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστράτηγων Αστυνομίας και έκρινε διατηρητέους τους: Κωνσταντίνο Τσουβάλα και Εμμανουήλ Κατριαδάκη, που θα τοποθετηθούν στις θέσεις του Υπαρχηγού και Επιτελάρχη αντίστοιχα.

Αποστρατεύτηκαν ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός Σπύρος Παπασπύρου και ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Ηλίας Γεωργόπουλος. Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι τις θέσεις των Γενικών Επιθεωρητών Νοτίου και Βορείου Ελλάδος θα καταλάβουν ο μέχρι πρότινος Αττικάρχης Κώστας Μιχαιρίνας και ο Δημήτρης Σοφιός, αντίστοιχα οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Αντιστρατήγου.