ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/04/2015 08:50 EEST | Updated 29/04/2015 08:50 EEST

Μαθητές στη Λάρισα βραβεύτηκαν για την αντιμετώπιση του bullying στο σχολείο τους

Eurokinissi

Μαθητές του 10ου Γυμνασίου Λάρισας βραβεύτηκαν την Τρίτη για πρωτοβουλία που έλαβαν για την αντιμετώπιση του bullying. Οι νεαροί μαθητές έχουν δημιουργήσει τις «Ομάδες Φιλίας» οι οποίες δρουν παρεμβατικά και «προστατευτικά» υπέρ μαθητών που το έχουν ανάγκη. Υπάρχουν έξι τέτοιες ομάδες στις οποίες μετέχουν περισσότερα από 80 παιδιά, σε σύνολο 280 μαθητών.

Το σχετικό βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους των μαθητών, εκπρόσωποι του 15μελούς από τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού κύριου Αλέξανδρου Μπατζανούλη. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του 15μελούς, οι «Ομάδες Φιλίας» ξεκίνησαν να συγκροτούνται από πέρυσι, ύστερα από πρόταση της κοινωνικής λειτουργού του σχολείου και φέτος η δράση ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο.

«Στόχος μας ήταν να γίνουν όλα τα παιδιά μία παρέα, κάτι που πετύχαμε, καθώς η φετινή σχολική χρονιά κύλησε χωρίς προβλήματα για όλους. Συνήθως, το bullying βρίσκει χώρο όταν η σχολική κοινότητα συντάσσεται στο πλευρό του δράστη. Όταν όμως απλώσεις μία ασπίδα προστασίας γύρω από το θύμα και απομονώσεις ακραίες συμπεριφορές, τότε τα φαινόμενα αυτά δεν επαναλαμβάνονται και στην πορεία περιορίζονται σημαντικά. Εμείς οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Λάρισας ενώνουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που προωθούν το μήνυμα “Μίλα μην φοβάσαι, δεν είσαι μόνος σου”. Εάν η Πολιτεία αποφασίσει να αντιμετωπίσει με σθένος το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού, να είναι σίγουρη ότι η εκπαιδευτική κοινότητα θα σταθεί στο πλευρό της και θα στηρίξει κάθε ενέργεια που θα γίνει προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισαν χαρακτηριστικά οι δύο εκπρόσωποι του 15μελούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή οι μαθητές που ανέλαβαν από την αρχή την σχετική πρωτοβουλία για την δημιουργία των «Ομάδων Φιλίας» βρίσκονται στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου, έχουν έρθει σε συνεννόηση με μαθητές Λυκείων της πόλης, ώστε του χρόνου να τεθούν στόχοι και να αναληφθούν συντονισμένες πρωτοβουλίες από όλα το Λύκεια της πόλης, δημιουργώντας μία «ομπρέλα προστασίας» υπέρ των μαθητών που έχουν ανάγκη.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)