ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/05/2016 09:58 EEST | Updated 17/05/2016 09:58 EEST

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή έλαβαν ο Μαρτίνης και η σύζυγός του

Eurokinissi

Την Παρασκευή θα βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Ανακριτή Διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη, το ζεύγος Μαρτίνη που συνελήφθη το βράδυ για υπόθεση δωροδοκίας και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ποσού 3,2 εκατομμυρίων μάρκων.

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του, Γεωργία, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους απέναντι στο βαρύτατο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους. Ως τότε οι δύο σύζυγοι θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται τονίζοντας πως δεν έλαβαν ποσά από χρηματισμό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου τους Γιάννη Θωμά, η Γ. Μαρτίνη υποστηρίζει ότι τα χρήματα σε λογαριασμούς της που εντόπισαν οι δικαστικές αρχές είναι προερχόμενα από οικογενειακή της περιουσία, τα οποία διαχειριζόταν δικηγόρος συγγενικό της πρόσωπο. Ο ίδιος ο κ. Μαρτίνης ανέφερε πως «όλα τα ακίνητα είναι απολύτως νόμιμα δηλωμένα και φορολογημένα».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, ο άλλοτε επικεφαλής του «Ερρίκος Ντυνάν» (και του Ερυθρού Σταυρού) έλαβε «δώρο» ύψους 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρία που επιλέχθηκε για την κάλυψη αναγκών του «Ερρίκος Ντυνάν», σε νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Μέρος των χρημάτων αυτών, όπως δέχεται ο ανακριτής, δαπανήθηκαν από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου δίπλα στο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι τόσο το αδίκημα της δωροδοκίας όσο και αυτό της απάτης σε βάρος του νοσοκομείου έχουν παραγραφεί, καθώς χρόνος τέλεσής τους είναι το έτος 1998 και έτσι το ζευγάρι καλείται να λογοδοτήσει για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)