ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/10/2016 05:11 EEST | Updated 10/10/2016 10:48 EEST

Αποσύρεται το «λουκέτο» στο 8ο Δημοτικό Μυτιλήνης υπό τον φόβο μηνύσεων. Παραπληροφόρηση η ενσωμάτωση παιδιών προσφύγων στο σχολείο

Sooc

Αποσύρθηκε χθες, Κυριακή, το «λουκέτο» που είχαν βάλει γονείς στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, διαμαρτυρόμενοι για την άφιξη παιδιών προσφύγων, σήμερα, Δευτέρα, στις σχολικές αίθουσες. Σύμφωνα με το LesvosNews, οι γονείς φοβήθηκαν την προοπτική υποβολής μηνύσεων.

Τα παιδιά διαθέτουν βιβλιάρια υγείας και είναι υγιή, παρόλα αυτά πολλοί γονείς ισχυρίζονται ότι η παρουσία τους θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών τους. Άλλοι γονείς διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν για την συγκεκριμένη εξέλιξη. Σύμφωνα όμως με το LesvosNews, οι γονείς δεν ενημερώθηκαν γιατί δεν υπήρχε κάποια τέτοια πρόβλεψη ακόμα από το Υπουργείο Παιδείας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ανακοίνωσε ότι «οι νόμοι, αποφάσεις και εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας αποστέλλονται σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και ενημερώνονται ταυτοχρόνως όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι Διευθυντές κι Διευθύντριες των Διευθύνσεων και των σχολείων, ενώ αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. Οπότε, οι αρμόδιοι Διευθυντές και οι Διευθύντριες μπορούν να ενημερώσουν κάθε ερωτώντα, ειδικά τους γονείς των μαθητών».

Sponsored Post