ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/09/2016 13:55 EEST | Updated 25/09/2016 07:21 EEST

Συνελήφθη ο Κρητικός «Εσκομπάρ» που μαζί με την οικογένειά του διακινούσε ναρκωτικά σε ολόκληρο το νησί

Greek Police

Σε σκηνή αστυνομικής ταινίας δράσης παραπέμπει η σύλληψη του «Εσκομπάρ» της Κρήτης, ο οποίος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και μάλιστα με τον πιο ευρηματικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου προχώρησαν στη σύλληψη ενός 42χρονου, ο οποίος μαζί με τη 37χρονη σύζυγό του και τον ανήλικο γιο τους διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Μάλιστα, ο 42χρονος χαρακτηρίζεται από την τοπική κοινωνία ως ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών του νησιού.

Πώς έγινε αντιληπτός

Ο 42χρονος «βαρόνος» που ασχολούνταν παράλληλα με την κτηνοτροφία και τη γεωργία, τα τελευταία 10-15 χρόνια άρχισε να διάγει πλούσιο βίο, γεγονός που πυροδότησε έντονους προβληματισμούς στους κατοίκους του Ηρακλείου.

Το «αμαρτωλό» παρελθόν

Ο άνδρας είχε συλληφθεί πριν από περίπου 12 χρόνια στην Ιταλία με ένα κιλό κοκαΐνης, ενώ το 2012 η Δίωξη Ναρκωτικών στο Ηράκλειο του φορέσει ξανά χειροπέδες καθώς εντοπίστηκε με 100 γραμμάρια κοκαΐνης. 

Έκρυβε τα ναρκωτικά σε μπολ με ρύζι

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία τις πιο δύσκολες υποθέσεις εξάρθρωσης κυκλώματος ναρκωτικών. Κι αυτό γιατί ο 42χρονος ήξερε να προστατεύει καλά τον εαυτό του.

Αυτό που άφησε άναυδους τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου που βρήκαν τα ναρκωτικά στο χωράφι του, ήταν το γεγονός ότι τα 3 κιλά και 224 γραμμάρια κοκαϊνης ήταν θαμμένα μέσα σε μπολ, στο οποίο μπολ είχε βάλει και ένα σακουλάκι ρύζι, έτσι ώστε να τα προστατεύει από την υγρασία.

Ακόμη και τα πατατάκια ήταν στο κόλπο

Ένα ακόμη στοιχείο που φανερώνει τον ευφάνταστο τρόπο με τον οποίο ο 42χρονος διακινούσε τις ναρκωτικές ουσίες, είναι τα διάφορα κουτιά από κονσέρβες και πατατάκια που κρατούσε συνήθως ο ανήλικος γιος του, στον οποίο αποδίδουν ενεργό ρόλο στη διακίνηση των ναρκωτικών. 

Για να μην κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών, έκοβε τον πάτο της κονσέρβας και μέσα σε αυτόν τοποθετούσε την κοκαΐνη.

H στιγμή της σύλληψης

Η σύλληψη του 42χρονου, της γυναίκας του και του πατέρα του, έγινε ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία. Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, στην επιχείρηση της συζύγου, στο σπίτι της οικογένειας στο Ηράκλειο, αλλά και στο εξοχικό τους.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να σκάβουν πάνω από 8 ώρες για να εντοπίσουν τα 3.224 γραμμάρια κοκαΐνης, που ήταν καλά κρυμμένα σε ένα ελαιόδενδρο της οικογένειας, καθώς και μέσα σε διάφορα μπολ με ρύζι που ήταν θαμμένα στα 50 με 60 εκατοστά κάτω από το χώμα.

Την κοκαΐνη που η αξία της εκτιμάται πάνω από 350.000 ευρώ, αφού την έκρυβαν στο κάτω μέρος των μεταλλικών κουτιών για πατατάκια, καθώς και μέσα σε κονσέρβες ή άλλες συσκευασίες τροφίμων και στη συνέχεια τη διοχέτευαν, επιλεκτικά σε καλούς πελάτες.

Σημειώνεται ότι ο 79χρονος παππούς της οικογένειας κρατείται από τους αστυνομικούς καθώς είχε παράνομα στην κατοχή ένα κυνηγετικό όπλο.

Όσον αφορά στην εμπλοκή του ανήλικου παιδιού το οποίο επίσης συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης οι αστυνομικοί δεν έκαναν κάποιο σχόλιο.