ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/03/2015 07:35 EET | Updated 26/03/2015 11:42 EET

Τραγικές συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλού

twitter

Για άλλη μία φορά έρχονται στο φως οι τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες νοσηλεύονται οι κρατούμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλού. Ταβάνια γεμάτα κατσαρίδες, ντουζ και τουαλέτες σε άθλια κατάσταση, ασθενείς που κοιμούνται σε διώροφες κουκέτες, συνωστισμός και άρρωστοι με πρησμένα πόδια, μολυσμένες πληγές, με όλο και περισσότερα κρούσματα φυματίωσης.

Από την Τετάρτη οι νοσηλευόμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας. Ζητούν περισσότερους νοσηλευτές, να υπάρχει ασθενοφόρο για τα πολύ σοβαρά έκτακτα περιστατικά και τη σύνδεση του νοσοκομείου των φυλακών με το ΕΣΥ. Κυρίως όμως αντιδρούν στο νομοσχέδιο που κατέθεσε για δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που παρότι προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και ευνοϊκές ρυθμίσεις για την απόλυση των φυλακισμένων με χρόνιες βαριές παθήσεις, θέτει ως προϋπόθεση να έχουν εκτίσει το 1/5 της ποινής τους. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει

Παρότι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης υπάρχει βούληση για λήψη άμεσων μέτρων βελτίωσης των συνθηκών στο νοσοκομείο των φυλακών, εκτιμάται ότι οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους χρονία πάσχοντες είναι επαρκείς. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι ειδική απόλυση υπό όρους για κρατουμένους με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, 67% και άνω και με ποσοστό 50% και άνω, με ειδικές διαβαθμίσεις, εφόσον διακριβωθεί ότι η παραμονή τους στο κατάστημα κράτησης καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής λόγω της κατάστασης της υγείας τους.

Sponsored Post