ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/07/2016 05:15 EEST | Updated 06/07/2016 06:17 EEST

Πέφτουν οι βάσεις στις Πανελλήνιες. «Βουτιά» σε Οικονομικές και Φυσικομαθηματικές σχολές

sooc

Πτώση αναμένεται να παρουσιάσουν οι φετινές βάσεις στις περισσότερες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την πρώτη ανάγνωση των στατιστικών στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα πτώση αναμένεται να παρουσιάσουν οι Πολυτεχνικές, Οικονομικές και Φυσικομαθηματικές σχολές όπως επίσης και τα τμήματα Πληροφορικής. Μοναδική εξαίρεση οι ιατρικές σχολές που από ότι φαίνεται οι βάσεις θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Ενδεικτικό της καθίζησης είναι το γεγονός ότι σχεδόν ένας στους πέντε μαθητές δεν πρόκειται να συγκεντρώσει πάνω από 7.000 μόρια. Μία εικόνα που κρίνεται από πολλούς ως απογοητευτική για τα αποτελέσματα των φετινών πανελληνίων εξετάσεων.

Πιο αναλυτικά, σε ότι αφορά τις Νομικές σχολές αυτές αναμένεται να κινηθούν περίπου στα περσινά επίπεδα, με κάποιες βέβαια αυξομειώσεις.

Μεγάλη «βουτιά» εκτιμάται ότι θα σημειώσουν οι Παιδαγωγικές σχολές όπου είναι πολύ πιθανό υποψήφιος να καταφέρει να εισαχθεί ακόμη και με 9.000 μόρια.

Υπενθυμίζεται, ότι την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των μηχανογραφικών των υποψηφίων, κάτι που θα δώσει επιπλέον δεδομένα για την πορεία των βάσεων, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Διαβάστε τα στατιστικά κλίμακας μορίων – ΓΕΛ 2016 (νέο σύστημα)

Διαβάστε τα στατιστικά κλίμακας μορίων – ΕΠΑΛ 2016 (νέο σύστημα)

Διαβάστε τα στατιστικά Γενικού Βαθμού Πρόσβασης – ΓΕΛ (παλαιό σύστημα)

Μηχανογραφικό για τους Έλληνες του εξωτερικού

Στο μεταξύ από τις 7 έως και τις 14 Ιουλίου 2016 καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, καθώς και μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν, οι Έλληνες του εξωτερικού, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από αύριο, Πέμπτη, να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό δελτίο από τις χώρες του εξωτερικού, στη σχετική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας.

Sponsored Post