ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/11/2017 12:00 EET | Updated 16/11/2017 14:50 EET

Έληξε η κατάληψη στο Πολυτεχνείο μετά από παρέμβαση 300 αναρχικών

Eurokinissi

Με παρέμβαση μιας ομάδας 300 αναρχικών σταμάτησε η κατάληψη των αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο, που το κρατούσαν κλειστό από το πρωί της Τετάρτης (15.11.2017).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναρχικές συλλογικότητες μπήκαν στον χώρο και κάλεσαν τους αντιεξουσιαστές που έκαναν την κατάληψη να αποχωρήσουν, ώστε να γίνει κανονικά ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης.

Μετά από διαβουλεύσεις τελικά η κατάληψη έληξε, και οι πύλες άνοιξαν για το κοινό. Στον χώρο μπαίνουν και φοιτητικές οργανώσεις και νεολαίες κομμάτων όπως γίνεται παραδοσιακά κάθε χρόνο.

Ωστόσο η είσοδός τους γίνεται μόνο από την είσοδο της οδού Στουρνάρη, καθώς η κεντρική πύλη της Πατησίων δεν έχει ανοιχτεί ακόμα.

Υπενθυμίζεται πως αναρχικοί που ήταν αντίθετοι με την κατάληψη είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 15:00 στην πλατεία Εξαρχείων.

Σε κείμενο τους σε γνωστή αντιεξουσιαστική σελίδα, δηλώνουν:

«Ανοικτό το ΕΜΠ μετά από παρέμβαση 300 συντρόφων και συντροφισσών. Καλούμε τις δυνάμεις του κινήματος, την εργατική τάξη και το λαό, να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του 1973.

Ταξική Αντεπίθεση ομάδα αναρχικών και Κομουνιστών»