ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/04/2016 10:17 EEST | Updated 25/04/2016 17:15 EEST

Στη Μυτιλήνη η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια

ASSOCIATED PRESS
Queen Rania of Jordan, speaks to the assembly of the 43rd Annual Meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland, Thursday, Jan. 24, 2013. (AP Photo/Michel Euler)

Στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης έφτασε λίγο μετά τις 12:30 η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια προκειμένου να επισκεφθεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

Η βασίλισσα περιηγήθηκε στο κέντρο στο Καρά Τεπέ, εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών από πρόσφυγες και μετανάστες. «Είναι αδύνατον να κατανοήσεις στα αλήθεια την έκταση της κρίσης, μέχρι να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με αυτήν. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάει από δεινά σε δεινά, και αυτό που ακούω ξανά και ξανά είναι ότι αν είχαν επιλογή θα ήταν πίσω στα σπίτια τους, ότι αυτό ήταν η τελευταία τους επιλογή» δήλωσε μετά σε δημοσιογράφους.

«Πρόκειται για μια κρίση σχετικά με ανθρώπους, όχι σχετικά με σύνορα και φράγματα. Έχει να κάνει με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όχι σχετικά με συμφωνίες» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η Ιορδανία έχει δεχτεί πάνω από 630.000 Σύριους πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν υπό κακές συνθήκες έξω από τα κέντρα φιλοξενίας, σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Photo gallery Η επίσκεψη της βασίλισσας της Ιορδανίας στη Λέσβο See Gallery

Την βασίλισσα της Ιορδανίας, όπως μεταδίδει το lesvosnews υποδέχθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

«Σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας. Σας υποδεχόμαστε με χαρά. Ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ, για την ευαισθησία και το πνεύμα αλληλεγγύης που κομίζετε. Ο τόπος μας αντιμετώπισε με ανθρωπισμό το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα. Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει ένα τέτοιο πρόβλημα. Εμείς, ως άνθρωποι, στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Εκ μέρους των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου σας καλωσορίζουμε»,

είπε η Περιφερειάρχης.