ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/07/2017 19:03 EEST | Updated 21/07/2017 19:04 EEST

Για αντεργατικές πρακτικές καταγγέλλουν την ΣΙΔΕΝΟΡ οι εργαζόμενοί της. Διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις

DutchScenery via Getty Images
Three vintage construction helmets hanging on an old wooden wall

Tην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας διεκδικούν οι εργαζόμενοι της χαλυβουργίας ΣΙΔΕΝΟΡ, οι οποίοι συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει την εργοδοσία για «απόπειρα χειραγώγησης των εργαζομένων», «στοχευμένη σπίλωση των σκοπών της διοίκησης του σωματείου», απειλές και εκβιασμούς. Μάλιστα, σημειώνει πως «εκπρόσωπος της εταιρείας μοιράζει «ενημερωτικά» ανυπόγραφα φυλλάδια την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθόλα νόμιμα προκηρυγμένες 4ωρες στάσεις εργασίας».

Η ΚΟ Μετάλλου Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ. σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ και η ΣΙΔΕΝΟΡ επιχείρησαν να περάσουν την καπιταλιστική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες τσακίζοντας εργατικά δικαιώματα και να βγούνε έτσι, ακόμα πιο ενισχυμένοι στον ανταγωνισμό». Επισημαίνει δε την ανάγκη, «να πάρουν οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους».

Τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΣΙΔΕΝΟΡ, εκφράζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, το συνδικάτο εργαζομένων μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων ναυπηγικής βιομηχανίας Ελλάδος, το συνδικάτο συγκολλητών εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων μετάλλου του νομού Φθιώτιδας και η επιτροπή αγώνα μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)